IFK Malmös P95 vann söndagens premiärmatch i P14 Skåne grupp A mot Trelleborgs FF med uddamålet, 3-2 (3-1).

Premiäromgången brukar vara ett gissel för "di gule" och även om de aldrig har förlorat (en oavgjord och idel segrar) så presteras det aldrig någon särskilt attraktiv fotboll.

Matchen mot gästande Trelleborgs FF skulle dock ha två ansikten. I den första halvleken spelade "gulingarna" en snabb och effektiv fotboll medan man efter pausvilan spelade änglisgt, omständligt och tillät Trelleborgarna att stundtals ta över tillställningen.

Nils Löfbergs fantastiska reflexräddning på mållinjen i slutminuten gjorde att gästerna inte kunde åka hem med en poäng som de slitit för i en den andra halvleken. Sett till andra halvleken kom "gulingarna" undan med ett nödrop.

Första halvleken var knappt tre minuter gammal när Joy Hossain klackade bollen till den egna backlinjen bara för att upptäcka att han frispelat två TFF:are som enkelt kunde utmanövrera Alexandar Trifkovic och rulla bollen förbi en chanslös Nils Löfberg i IFK-målet.

"Di gule" skruvade upp tempot, fick inbytt Dardan Behrami och skiftade kant på Rani Al-Saad och Samim Saadat. Med ens kom IFK Malmö igång med sitt effektiva anfallsspel.

När Trelleborgs FF reducerades till tio man i fem minuter efter att matchen var drygt en kvart gammal tog "gulingarna" över tillställningen.

Inom beloppet av tre och en halv minut hade man gjort tre mål, varav två var resultatet av läckra kombinationer på ett tillslag. Mot detta finns det inget försvar. Extra kul för spelarna som flitigt övat på dessa kombinationer i snart två veckor.

I slutet av den första halvleken tråcklade sig Dardan Behrami förbi två försvarare inne i boxen och just som han skulle till att avsluta fick han en rejäl knuff i ryggen. Domaren friade.

När andra halvlek var två minuter gammal kom Stefan Vagic fri med målvakten och när han sånär rundat målvakten kolliderade han med en av innerbackarna i TFF. Domaren friade åter, och kanske mera logiskt denna gång.

Minuten senare var det Rani Al-Saads tur att bli omkullsprungen ensam med målvakten och domaren som hade en skymd position valde att åter fria.

Därefter åkte Shadi Romi på en varning och tillika en femminutersutvisning när han glidtacklade undan en boll med sulan, trots att närmaste TFF:are var en meter bakom honom.

"Gulingarna" på planen gjorde märkligt nog själva omdisponeringar av laget och laget formades illa om till 4-2-3-uppställning. Ledarna hann inte rätta till detta innan TFF mycket snyggt spelat sig fram till en 2-3-reducering genom det "svaga" tvåmannamittfältet.

Med 25 minuter kvar att spela uppträdde sedan "di gule" ängsligt och trots en 4-4-2-formation (för att säkra hemåt) var det märkligt nog många fötter som enbart "joggade hem" till sina försvarspositioner.

Några spelare fick faktiskt se sig själva utbytta för att kanske till nästa match komma på bättre tankar. "Di gule" ska alltid uppträda med ansvar och där alla förväntas göra sitt arbete, offensivt såväl som defensivt.

Gästande Trelleborgs FF tog över alltmer och spelet blev aldrig riktigt ordnat för något av lagen. Många bollar spelades av båda lagen upp på chans och spelet böljade fram och tillbaka utan organisation.

Tyvärr rycktes också spelet sönder i den andra halvleken av många frisparkar, och bristen på konsekvenser drabbade nog båda lagen lika illa.

Med minuten kvar att spela – i efterspelet av en hörna – avslossades ett skott från drygt tio meter, men Nils Löfberg reflexräddade och klistrade bollen på mållinjen (!).

Laget ska ha beröm för sin första halvlek och i synnerhet upphämtningen på mindre än fyra minuter när man fullständigt vänder matchen till sin fördel.

Spelarna ska dock inte slå sig till ro med den inställningen som halva truppen visade upp i den andra halvleken när man gav bort intiativet och befriade sig själva från ansvaret att uppträda som ett lag (läs kollektiv).

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Adil Hakimi, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi (lk), Christian Addo – Safet Besic, Lukas Dahlström, Joy Hossain – Rani Al-Saad, Stefan Vagic, Samim Saadat. Avbytare: Dardan Behrami, Erik Cikaric, Oscar Hansson, Patchicco Diallo, Shqipron Rexha.

Matchens lirare: Dardan Behrami & Lukas Dahlström.