IFK Malmö har spelat färdigt i årets Malmömästerskap. I en svängig match var division 3-klubben Kvarnby IK i slutändan det något starkare laget och vann tisdagens semifinal med 5-3 (1-0).

För Kvarnby blir det därmed den första MM-finalen i klubbens över 100-åriga historia.

Jag tycker inte att vi gjorde en dålig match. Man kan inte vara nöjd med fem insläppta mål, men offensivt jobbade vi på bra och skapade en hel del målchanser, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Det gula försvaret läckte rejält under MM-semifinalen mot Kvarnby IK. Efter ett flertal möjligheter tog också bortalaget ledningen i den elfte minuten då vasse anfallaren André Andersson rann igenom.

Men matchen svängde över i gul favör mot slutet av den första halvleken och efter två mål, ett friläge av Robinn Sander och en säkert slagen straff av Blerim Mullici, var det kvitterat i den 56:e minuten.

Bara för att vända på nytt. Jörgen Svensson styrde Michael Johnssons skott rakt i eget mål i den 59:e minuten och minuten efter gjorde Mohamed Ramadan 3-2.

– Deras 2-2-mål kom väldigt oturligt för vår del och jag tror också att det blev avgörande, påpekade Anders Grimberg.

– Vi måste komma över den branta kullen, inte släppa in så enkla mål och spela mer noggrant.

Trots att Simon Jakobsson gjorde 4-2 i den 72:e minuten var det dock inte avgjort. Matchens gule lirare, Robinn Sander, rann återigen igenom med 3-4 i den 78:e minuten, och var minuterna därefter ytterst nära att kvittera.

Spiken i kistan kom först i den 90:e minuten, och efter att Carl Philip Brandgård blivit utvisad, då Patrick Lundqvist satte 5-3.

– Anfalls- och passningsspelet var inte alls dumt. Vi höll tag i bollen och fram till deras 2-2-mål hade vi stundtals ett bra tryck, sade Anders Grimberg.

Startelvan (4-4-2):
 Festim Bytyqi – Ahmedin Sudic, Jörgen Svensson, Carl Philip Brandgård, Karim El hage – Ali Burrniku, Robert Kjellin (lk), Demokrat Maxhuni, Tobias Rosenlind – Robinn Sander, Blerim Mullici. Avbytare: Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic, Mustafa Arezoo, Marco Lindholm-Passanante (målvakt).

Matchens lirare: Robinn Sander.