Efter 3-5 mot Lunds BK som samtidigt säkrade seriesegern var det inte förlusten i sig, och att laget åter föll under nedflyttningsstrecket i division 2, som retade mest gallfeber i ett tappert kämpande IFK Malmö.
– Det var den där utvisningen. Rent idiotisk, sade den assisterande IFK-tränaren Dan Fransson.

Ett tidigt baklängesmål var inte vad bottenkrigande IFK Malmö behövde ha mot ett för division 1-avancemang krigande Lunds BK. Nu stod det istället 0-2 redan efter drygt 17 minuters spel och uppförsbacken var tung så att den räckte.

Och då kom utvisningen – i den 30:e minuten. Mittfältaren Blerim Mullici fick sin andra varning för en ojust tackling och det röda kortet var ett faktum.

– Jag kan inte alls förstå vad han tänkte på i det läget. Att sätta till på det viset bara några minuter efter att han fått sitt första kort är idiotiskt, menade Dan Fransson.

Mullicis första varning var inte heller av det mest begåvade slaget. Han protesterade mot att Åhusdomaren Roger Persson inte skulle varna LBK:s Mårten Nordbeck. Men det var precis vad han hade tänkt göra.

Det fick Blerim Mullici helt ur balans och bara fyra minuter senare knuffade han till en Lundaspelare. Inte bara en lätt sådan – utan i full fart bakifrån. Utvisningen var därmed odiskutabel.

– Givetvis är hans beteende helt oacceptabelt, vi får se om det får några vidare konsekvenser förutom att han automatiskt är avstängd i nästa match, berättade Dan Fransson.

En lågmäld Dan Fransson satt djupt ihopsjunken på en bänk i ledarnas omklädningsrum. Huvudtränaren Anders Grimberg duschade och lät den här gången sin assistent sköta snacket med ifkmalmo.com.

– Utvisningen gjorde att vi fick det ännu svårare. Man kan inte spela med tio man, ha 0-2, och stå emot topplag, suckade Dan.

– Däremot var det starkt av killarna att visa moral och komma upp till 2-2.

I samband med det första baklängesmålet, i den elfte minuten, gick samtliga IFK-spelare på samma boll, medan LBK-anfallaren Admir Osmancevic kunde stå helt omarkerad framför mål och rulla in 1-0.

Sju minuter senare kom nästa mål genom Admir Osmancevic. Den här gången var det snarare en bra prestation när Admir som kom i full fart och med ett hårt skott, i mitten av målet, stänkte in 2-0.

Trots tio man på planen reducerade ett vilt kämpande IFK Malmö i den 40:e minuten. Ett snyggt anfall slutade med att Robert Kjellin kunde stöta in bollen efter ett inlägg av Ali Burrniku.

Drygt åtta minuter in på den andra halvleken föll också kvitteringen. André Birgersson försökte skarva in bollen, men Otto Martler i LBK-målet svarade för en strålande räddning som dock inte var till någon nytta då Jörgen Svensson var påpassligt framme och kunde forcera in returen.

Två minuter varade den gula glädjen över kvitteringen. Målvakten Marco Lindholm-Passanante tvingades göra ner en LBK:are, straffen var ett faktum och på den hade Fredrik Karlsson inga problem att sätta 3-2. Karlsson gjorde även 4-2, på ett friläge, sedan Karim El hage gått bort sig i den 80:e minuten.

Robinn Sander replikerade med ett straffmål, stolpe in, bara två minuter senare och det fick till följd att matchen levde fram till den tredje stopptidsminuten. Inhopparen Jesper Rendin kom då fri och kunde göra 5-3.

– Det var de individuella misstagen som avgjorde. Jag är säker på att vi hade skakat dem ännu mer med fullt manskap, förklarade Dan Fransson.

Förutom den egna förlusten gick de andra resultaten inte IFK Malmös väg. Både Ljungby IF och Ifö Bromölla IF vann och det innebär att "di gule" nu åter bara har GIF Nike bakom sig i tabellen. Två poäng skiljer upp till Bromölla på kvalplatsen och fyra till Ljungby på fast mark.

Fast uppgivet är det inte på långa vägar i IFK-lägret.

– Med hjälp av egen styrka och andras resultat ska detta bara gå vägen, sade Dan Fransson.

– Vi måste förstås även se till det positiva, att vi var med i matchen med tio man ända fram till 2-4. Och om man kan göra det mot seriens bästa lag, då kan man också ta tre poäng närmast mot Lilla Torg.

Lunds BK:s seger gick förstås inte att säga någonting om. De var bättre och hade det inte varit för en storspelade Marco Lindholm-Passanante i IFK-målet hade siffrorna kunnat bli större.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Marco Lindholm-Passanante – Carl Philip Brandgård, Ahmedin Sudic, André Birgersson, Karim El hage – Ali Burrniku, Robert Kjellin (lk), Tobias Rosenlind, Blerim Mullici – Robinn Sander, Jörgen Svensson. Avbytare: Demokrat Maxhuni (Tobias Rosenlind 61), Marko Knezevic (Ali Burrniku 67), George Safi (Carl Philip Brandgård 90), Edis Djugumovic, Festim Bytyqi (målvakt).

Lunds BK (4-4-2): Otto Martler – Martin Rudolfsson, Fredrik Jönsson, Tom Kempe (lk), Mårten Nordbeck – Robin Oddmo, Henrik Danielsson, Robin Andersson, Johan Isgren – Admir Osmancevic, Fredrik Karlsson. Avbytare: Fritiof Björkén (Robin Oddmo 68), Oskar Olsson (Admir Osmancevic 78), Jesper Rendin (Robin Andersson 83), Mak Dzonlagic, Fredrik Landén (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Marco Lindholm-Passanante.

Lunds BK: Admir Osmancevic.