IFK Malmös P95 svarade för årets sämsta insats när det blev förlust med 2-4 (2-1) i söndagens bortamatch mot IK Wormo i P14 Skåne grupp A.

Matchen var knappt en minut gammal när "di gule" vände spelet snabbt ut på högerkanten till Samim Saadat som med ett inspel hittade Stefan Vagic som med ett halvvolleyskott skickade upp bollen i nättaket, 1-0.

Det skulle dock – trots den lovande starten – visa sig att detta inte skulle komma att bli IFK Malmös dag. Den lilla möjligheten till serieseger skulle innebära att både Högaborgs BK och IF Limhamn Bunkeflo tappade poäng i sina respektive matcher.

Samtidigt behövde IFK Malmö besegra IK Wormo, samt besegra Helsingborgs IF redan dagen därpå (måndag) i den uppskjutna matchen. Hoppet fanns, men sannolikheten var mycket liten.

Om det var kalkylerande skallar som beräknat sina minimala guldchanser som ställdes på planen eller om det var ett nytänt IK Wormo (laget vann som bekant både Eskilscupen och Harriecupen 2009) kan vi låta vara osagt.

Redan några minuter efter "di gules" ledningsmål stod det klart att hemmalaget ville mer och tog för sig i varenda situation med både mer engagemang och snabbare spelare. Snabbare i huvudet och med kvickare fötter.

Trots att man försökte råda bot på detta med att byta ut omotiverade och trötta spelare blev skillnaden minimal. Blott sju spelare får betyget halvt godkänt till knappt godkänt. Några spelare borde faktiskt ha stannat hemma – så illa var det stundtals.

Hur kommer det sig att spelare dyker upp till samlingen alldeles trött och ofokuserade? Något som ledarstaben under söndagen försökt sig på att analysera.

Nio minuter efter IFK Malmös ledningsmål kunde IK Wormo välförtjänt kvittera efter en effektiv framfart på IFK Malmös högerkant, 1-1.

Tio minuter senare lyfte Adam Nordkvist in en frispark från mittlinjen i straffområdet; bollen studsade och gick förbi en något passiv målvakt, 2-1.

I halvtid betonades vikten av att spela fotboll längs marken, att attackera med ytterbackarna vid anfall och vid försvar så skulle man arbeta mer tillsammans, komma först till bollen och visa mer engagemang.

Domaren hann knappt blåsa igång andra halvleken förrän IFK Malmö serverat hemmalaget en gratischans, 2-2.

Ledarstaben och IFK-anhängarna vid sidlinjen försökte blåsa liv i laget, men "gulingarna" var ibland trea och fyra på bollarna. IK Wormo malde ner ett ängsligt och bolltjongande IFK Malmö.

Med mindre än en kvart kvar och med ett IFK Malmö som "nästan" försökte jaga ett ledningsmål åkte laget på en snabb kontring och tre spelare i hemmalaget kunde nästan singla slant om vem som skulle sparka bollen i tomt mål, 3-2.

"Di gule" gjorde ett sista tappert försök att nå en kvittering när backlinjen gick ned på tre spelare och ännu en anfallare kastades in på topp. Men inte ens då klarade spelarna av enkla instruktioner.

De tidigare långa bollarna – som nu verkligen behövdes med fyra anfallare på planen – blev istället till ett kortpassningsspel på egen planhalva. IK Wormo tog då hand om bollen och punkterade matchen genom ett självmål i slutminuterna, 4-2.

Matchen var "gulingarnas" sämsta insats detta år. Rörelsen var obefintlig och kommunikationen på planen var pinsamt dålig. Viljan i närkamperna lyste med sin frånvaro.

Med andra ord gjorde "di gule" en skitmatch och således får de nöja sig med ett sådant resultat och en sådan placering.

IFK Malmö passar på att gratulera IF Limhamn Bunkeflo 2007 till seriesegern. Tvåa blev Högaborgs BK, medan Helsingborgs IF och IFK Malmö blir trea respektive fyra.

IFK Malmö har kvar att möta Helsingborgs IF på måndagskvällen, i den uppskjutna seriematchen. Oavsett hur matchen slutar förändras inte tabelläget.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Dardan Behrami – Edwin Adolfsson, Robin Olin, Shadi Romi, Christian Addo – Joy Hossain, Lukas Dahlström, Safet Besic (lk) – Samim Saadat, Stefan Vagic, Erik Cikaric. Avbytare: Adam Nordkvist, Alexandar Trifkovic, Astrit Brahimi, Patchicco Diallo, Tugay Yildirim.

Matchens lirare: Dardan Behrami.