Inför Helsingborgs IF – P95

IFK Malmös P95 spelar på söndagen den uppskjutna bortamatchen mot Helsingsborgs IF i P14 Skåne grupp A.

"Di gule" som så sent som på söndagen gjorde sin sämsta insats för året (förlust mot IK Wormo med 2-4), ska åka till Olympia för den uppskjutna matchen mot svårspelade Helsingborgs IF.

Helt klart måste samtliga spelare skärpa till sig och visa att söndagens förlustmatch som visade på stora brister både när det gäller engagemang och kreativitet bara var en engångsföreteelse.

Det finns ingen anledning för laget att gräva ned sig över en förlust som var lika olycklig som den var slumpartad. "Gulingarna" hade trots allt 2-1 i paus och ett hyfsat grepp om matchen.

Förhoppningen – trots Dardan Behramis goda insats – är att få klart med en ny målvakt under måndagen, varför bara en 15-mannatrupp är nominerad.

Senast de båda lagen drabbade samman var i maj månad i DM-kvartsfinalen då "di gule" dominerade fullständigt i första halvleken och vann avsluten med 7-2 och hade en 2-1-ledning i paus som var i underkant.

Under åtta olyckliga minuter i andra halvleken vände Helsingborgs IF matchen, däribland med två tveksamma offside-mål och kunde till sist segra med 4-2 och var det klart bättre laget i den andra halvleken.

Ledarstaben hoppas nu att "gulingarna" kan ta sig samman, vara beredda att offra både ett och annat för varandra, av stolthet, äran och för att få revansch från i våras.

 
Varken IFK Malmö eller Helsingborgs IF har något utöver prestigen att spela om. IF Limhamn Bunkeflo 2007 vinner serien välförtjänt före tvåan Högaborgs BK. Helsingborgs IF blir trea och IFK Malmö fyra – oavsett hur det går i måndagens drabbning.

Ledarstaben vill också att spelarna ska se den viktiga innebörden med matchen – som en förberedelse inför den prestigefulla finalen i Malmömästerskapet den 25 oktober.

Rörelse, engagemang, kreativitet, kommunikation och ansvar är saker som krävs om laget snabbt ska kunna få upprättelse och komma på rätt spår igen.

"Di gule" har ännu inte förlorat två matcher på raken under två års tid – en svit ledarna hoppas håller i sig även under måndagkvällen.

Matchen spelas på Olympia i Helsingborg med avspark klockan 19.30. Laget samlas på Malmö stadion, ombytta och klara, klockan 17.15 med avfärd fem minuter senare.

Truppen: Adam Nordkvist, Adil Hakimi, ChristianAddo, Dardan Behrami, Edwin Adolfsson, Erik Cikaric, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Nigel Jackman, Robin Olin, Safet Besic, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic, Tugay Yildirim.