IFK Malmös P95 spelade oavgjort i en välspelad träningsmatch på söndagen mot IF Limhamn Bunkeflo 2007:s P94-lag. Med blott drygt en minut kvar kvitterade gästerna till 1-1 i "di gules" uppladdningsmatch inför finalen i Malmömästerskapet.

Några spelare saknades och av dem som kanske skulle ha ingått i startelvan handlade det i första hand om Samim Saadat (distriktslagsverksamhet) och Edwin Adolfsson (halsont). Adil Hakimi ersatte den senare.

Matchen höll genomgående ett hyfsat tempo och var tämligen välspelad. Mycket boll på marken och kvicka omställningar från båda lagen.

IFK Malmö hade något övertag i första halvleken sett till antalet avslut (6-3), men inga mål förrän i den andra halvleken.

Ismail Islamoski gjorde en strålande debut för ”di gule” och svarade för tre fina räddningar före pausvilan.

Även gästernas målvakt gjorde några fina ingripanden och var alert vid ”gulingarnas” samtliga hörnsparkar i den första halvleken och kunde påpassligt sätta igång spelet snabbt och åstadkom fina omställningar som kanske gästerna kunde förvaltat en aning bättre.

Strålande försvarsspel av backlinjen i IFK Malmö ska dock tilläggas där Shqipron Rexha gjorde sin bästa match i IFK-tröjan. Annars var det Robin Olin och Shadi Romi som gjorde en utmärkt match i mittlåset hos ”di gule”.

I halvtid pratade hemmalaget om att förvalta sina hörnor bättre och attackera mer på kanterna. På så vis fick man också med Stefan Vagic bättre i spelet i den andra halvleken.

En kvart från slutet slog Joy Hossain en utmärkt hörnspark som Robin Olin kom högst på och 1-0 var ett faktum.

Därefter hade ”gulingarna” ytterligare två fina lägen att utöka ledningen, men var det inte målvakten som stod i vägen så var det försvarsben som styrde undan skottförsöken.

När blott drygt en minut återstod av matchen – och gästerna hade ännu inte haft ett avslut på mål i den andra halvleken – kom så ett inlägg nere vid kortlinjen. Bollen flög över samtliga och vid bortre stolpen stod en LB07-anfallare helt fri och kunde enkelt trycka in 1-1 i halvtomt mål.

”Di gule” genomförde matchen på ett strålande sätt och det var en riktigt bra genomkörare inför nästa helgs viktiga match.

Stort plus också till Muhammad Jammal, inlånad från P96, som fullständigt respektlöst gick in och tog för sig som ersättare för Nigel Jackman som utgick på grund av skada i den 20:e minuten.

Dessutom ett stort tack till IF Limhamn Bunkeflo 2007, ledare och spelare, som med kort varsel ställde upp och gav "di gule" en god genomkörare.

Nu laddar laget för finalen i Malmömästerskapet där Malmö FF väntar. Matchen spelas på Malmö IP den 25 oktober klockan 10.45.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Ismail Islamoski – Christian Addo, Robin Olin, Shadi Romi, Shqipron Rexha – Dardan Behrami (lk), Adam Nordkvist, Joy Hossain – Stefan Vagic, Nigel Jackman, Safet Besic. Avbytare: Adil Hakimi, Lukas Dahlström, Muhammad Jammal, Patchicco Diallo, Tugay Yildirim.

Matchens lirare: Robin Olin & Shadi Romi.