Porträtt – Nils Löfberg i P95

Först ut i intervjuserien över spelarna i IFK Malmös P95 är lagets målvakt Nils Löfberg. Han ådrog sig en fraktur i knäet i augusti, men väntas snart tillbaka på fotbollsplanen.

Varje vecka kommer en spelare i IFK Malmös P95-trupp att presenteras och målsättningen är att inom kort kunna inkludera samtliga spelare hos "di gule" såväl som ledare, som styrelse och andra verksamma inom IFK Malmö.

Först ut är alltså Nils Löfberg som ådrog sig en fraktur i knäet i augusti och som sedan dess har tvingats följa laget från sidlinjen utan att vare sig kunna medverka eller påverka händelserna på planen.

Nils Löfberg, målvakt i IFK Malmös P95:

– Det har varit jobbigt att titta på. Klart jag ville vara med. Men det har varit kul att se laget utvecklas.

Nils Löfberg fick hela benet paketerat i gips, och först var man orolig för ytterligare operation. Dess bättre krävdes det dock ingen sådan, utan rehabaliteringen har istället gått betydligt fortare än förväntat.

Det har blviti en del motionscykel och bara häromdagen fick målvakten klartecken till att börja jogga igen. Två gånger dagligen utför han ett särskilt program som sjukgymnasterna lagt upp.

Första prognoserna gjorde gällande att Nils Löfberg skulle vara tillbaka på fotbollsplanen i februari, men nu vågar alla hoppas på ett tidigare återseende. Skadefrånvaron har varit ansträngande på många sätt.

– Det har varit tråkigt. Jag har saknat alla och det har varit jobbigt.

Nils Löfberg hann med 31 matcher under första halvan på året. Hela elva gånger hann han med att hålla "nollan" innan skadan satte stopp för vad som förväntades skulle bli en riktigt bra höst för den suveräne målvakten.

Eftersom laget under hösten inte hade tillgång till en annan målvakt har det varit väldigt påfrestande för övriga lagkamrater som känt stor saknad över sin målvakt.

Nils Löfberg har alltid visat fantastiska kvaliteter, både som målvakt och som lagkamrat. En spelare med god karaktär och som hela IFK Malmö ser som en god investering för framtiden.

Hur ser han själv på framtiden?

– Målet är att vinna DM och spela så många matcher som möjligt, göra så bra som möjligt ifrån sig och gärna vinna serien, säger Nils Löfberg till ifkmalmo.com

Säsongen 2010 kommer bli det sjunde året som Nils Löfberg och ledaren Thomas Green arbetar tillsammans. Hittils har det fruktsamma samarbetet lett till hela 23 medaljer varav hälften har varit guldvalör.

Vi välkomnar Nils Löfberg tillbaka på fotbollsplanen, kanske om 4-6 veckor med lite tur, och gratulerar honom till utmärkelsen som assisterande kapten tillsammans med Lukas Dahlström, Robin Olin och Shadi Romi till lagkaptenen Adam Nordkvist.

Fakta/Nils Löfberg

Ålder: 14 år.
Position: Målvakt
Nummer: 1
Längd: 195 centimeter
Vikt: 80 kilo
Klubbar: Lilla Torg FF (2002-2007), IFK Malmö (2008-)
Bästa fotbollsminne: Vinsten i Åshöjden cup.
Värsta fotbollsminne: När vi åkte ut på straffar i åttondelsfinalen mot Lommaryds IF.
Favoritbok: "Slutspel" av Mattias Göransson.
Favoritmaträtt: Pizza.
Favoritdryck: Fanta.
Favoritspelare: Iker Casillas, Real Madrid.
Aktuell: Väntas inom kort göra comeback på fotbollsplanen.