IFK Malmös P95 kör på för fullt i vinter och här nedan rapporteras det senaste som rör laget.

Erik Cikaric, den snabbe anfallsyttern med imponerande teknik, återvänder till "di gule" efter en kortare tids vila från fotbollen. Erik Cikaric är tillbaka efter att ha ordnat upp viktigare saker såsom skola och annat.

Johan Carlsson, assisterande tränare IFK Malmö:

– Riktigt kul att Erik är tillbaka. Han har det mesta, teknik och snabbhet. Han kan bli en av de bästa!

Samtidigt som Erik Cikaric beträder bollplanen på tisdagen gör en av "di gules" giganter comeback. Målvakten Nils Löfberg gör sitt första bollpass sedan han ådrog sig en fraktur i knäet i slutet av augusti.

Nils Löfbergs rehabilitering har gått betydligt fortare än väntat. De första prognoserna gjorde gällande att han först skulle återvända i träning i januari/februari. Nils Löfberg har arbetat hårt och målmedvetet med sin rehabilitering och belöningen uteblir sällan i sådana fall.

"Di gule" har också gjort klart med Muhammed Zaghmouth, vilket innebär att laget nu har tre målvakter – att jämföra med hösten (i Nils Löfbergs skadefrånvaro) då man stod helt utan målvakt.

Tillbaka på fotbollsplanen är också anfallsyttern Alaa Ahmed efter en längre tids skadefrånvaro. Spelaren har haft ett skadefyllt 2009, men var en av de viktigaste kuggarna då "di gule" vann serien säsongen 2008.

Elva dagar är vad som återstår till premiären av vinterserien. Första omgången spelas på Västergårds IP och IFK Malmö får ta sig an Höganäs BK.

"Gulingarna" tränar för fullt med fyra träningspass i veckan. Flera spelare gör framsteg under löpträningen och allt fler klockas under sex minuter kilometern.

Lottningen är klar till DM i futsal den 9 januari 2010. "Di gule" kommer att möta Heleneholms SK, Husie IF och Linero IF i P15 futsal grupp B. Gruppsegraren till slutspel.

Annars är funderingarna bland "di gule" varför de ansvariga för underhållet av Malmö Stadion valt att måla korridoren utanför IFK:s kansli och omklädningsrum i himmesblått. Undrar vad Alfred Adler hade ålagt dem för analys.

Tack och lov för att höstlöven alltjämt är härligt gula. Mot nya tider, bättre tider: IFK-tider!