IFK Malmös P95 förlorade kvartsfinalen i Skånecupen mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 Röd med 2-3.

Thomas Green, tränare IFK Malmös P95:

Jag hade missat killarnas gruppspel på grund av sjukdom så det skulle bli spännande att se om den rätta inställningen skulle infinna sig nu när det var dags för slutspel i Skånecupen. Förutom just denna cup är vi bara med i DM i futsal och satsar resten av tiden uteslutande på elvamannafotboll och utomhusträning.

Tycker det var en helt godkänd inledning från vår sida med god rörelse vilket också föranledde ett tidigt ledningsmål, 1-0.

Två snabba repliker kom från LB07 och genast hade de tagit ledningen med 2-1 innan halva matchen var spelad. Vi tappade en hel del rörelse och framförallt hade vi svårt att få med vår femte spelare, det vill säga målvakten, i det offensiva spelet.

Vi chansade allt mer framåt och med några minuter kvar kunde de kontra in 3-1 och det kändes som om luften gick ur laget en aning.

Trots en liten press på slutet, två fina lägen och ett sent reduceringsmål till 2-3 så hade vi inte det där flytet som våra motståndare hade för dagen när de klämde in tre mål på fyra målchanser. Vi skapade tillräckligt med målchanser för att ha kunnat se ett annat slut på matchen, men idag ville det sig inte.

Nu laddar vi om för DM i futsal som spelas på lördag (9/1) i Skurup. Det ska bli kul att spela två halvlekar (2×12 minuter) per match och jag tror den längre speltiden gynnar tekniska lag än mer.

Förutom Nils Löfberg (rehab), Nigel Jackman (d.o.) och Patchicco Diallo (d.o.) har vi kunnat välja en ur en skadefri trupp. Joy Hossain är på semester men väntas tillbaka inom kort.

Efter DM väntar nio dagars ledighet där ledarna ska fortbildas och där man ska kika lite extra på lite nya spelare.

Slutspel

Kvartsfinal

IF Limhamn Bunkeflo 2007 Röd – IFK Malmö 1 3-2
Mål:
Samim Saadat 2 (0-1, 3-2) (IFK)
Assist: Dardan Behrami, Erik Cikaric (IFK)
Varningar:
Matchens lirare: Samim Saadat (IFK)

Matchen spelades 1×14 minuter.

Startfemman (2-2): Adam Nordkvist – Robin Olin, Samim Saadat – Stefan Vagic, Erik Cikaric. Avbytare: Dardan Behrami (lk), Safet Besic.