IFK Malmös P96-1 vann den tidiga årspremiären över Åkarps IF med uddamålet, 1-0 (0-0).

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96-1:

Under den första halvleken spelade vi mycket bra, satte en hög press och skapade en del chanser som dock inte var särskilt heta. Vi hade ett bra avslut från Belmin Karic där deras målvakt gjorde en fin räddning. 

Bollinnehavet var stort och vi försökte anfalla, men det var det inte precis det lättaste underlaget att spela fotboll på. Trots det tycker jag att vi gjorde en underbar första halvlek där hela laget förtjänar ett stort beröm.

Inför den andra halvleken bytte vi in sju spelare och samtliga gjorde det hur bra som helst och till sist kom även målet. Besfort Xhafolli kom runt på högerkanten och slog ett bra inlägg till Quendrim Bajramaj som mötte bollen och nickade in den i mål.

Därefter hade vi ett par chanser till som vi skulle ha gjort mål på, men tyvärr så ville inte bollen in.

Vädret satte stopp för att spela normala 2×30 minuter. Men med tanke på en ny taktik och många nya ansikten så tycker jag ändå att vi gjorde en mycket bra match och spelade en fin fotboll.

Matchen spelades 2×20 minuter.

Startelvan (4-3-3): Ismail Islamoski (lk) – Simon Gimtell,  Zakaria Awad, Agon Ajeti,  Osama Kassem – Saber Azizi, Tarek Bekar,  Bassam Ahmad – Yousef El Beyrouti, Belmin Karic, Mostafa Omar. Avbytare: Ahmed Fakhro, Amit Veliu, Arianit Mulaj, Besfort Xhafolli, Qendrim Bajramaj, Shkelqim Gashi, Yusuf Semovski.