IFK Malmös P96-1 förlorade söndagens träningsmatch mot Malmö FF:s P97-lag med 3-5 (0-1).

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96-1:

Det här var inte alls någon bra match från vår sida. Vi kom inte rätt in i positionerna till skillnad från Malmö FF som gjorde en bra match och därför klarade de också av ta en fullt välförtjänt 5-3-seger.

En sak är klart och är det att vi måste vara mer aggressivt i försvarsjobbet, samt komma direkt på dem och inte låta dem om och ta tre-fyra tillslag följt av avslut. Det var det som hände idag och därför kunde de göra många mål. 

De fick avancera med boll framåt istället för att vi satte press, men det är något som vi måste jobba mål, att sätta hög press och inte låta dem komma till avslut. Vi måste också spela bollen snabbare och göra det enklare för varandra.

Det går inte att leverera en boll och sedan tro att kompisen löser det, och gör vi rätt på allt detta så lär spelet bli mycket bättre.

Utmärkelsen till matchens lirare går den här gången till Bassam Ahmad, som spelade mycket bra och enkelt på mitten. Han spelade ut bra bollar till lagkamraterna och försökte hela tiden göra det bästa för laget.

Matchen spelades 2×35 minuter.

Startelvan (4-3-3): Jonas El Jebali – Osama Kassem, Simon Gimtell, Zakaria Awad, Ahmed Fakhro – Saber Azizi (lk), Bassam Ahmad, Besfort Xhafolli – Yousef El Beyrouti, Mostafa Omar, Belmin Karic. Avbytare: Adonik Zeqiri, Agon Ajeti, Amit Veliu, Tarek Bekar, Yusuf Semovski. 

Matchens lirare: Bassam Ahmad.