Inför IFK Malmö – IFK Klagshamn


Det är ett skadedrabbat IFK Malmö som på lördagen tar emot division 2-klubben IFK Klagshamn i säsongens tredje träningsmatch.

Matchen, som har avspark klockan 14:00, spelas på Malmö Stadion plan 10.

Truppen:
Abdul Semwanga Nyende, Daniel Sandberg – Ahmedin Sudic, Ali Burrniku, Amar Hajdarevic (U21), Arsim Arifi, Ayoub Ahmad, Blerim Arifi, Demokrat Maxhuni, Edis Djugumovic, Ghassan Talozi, Lucas Horntvedt, Marko Knezevic, Mustafa Arezoo, Omar Aouida, Patrik Lahall, Robert Svensson (Högadals IS), Robinn Sander, Serkan Yalcin, Tobias Rosenlind.

Aktuellt: Under torsdagen stod det klart att målvakten Abdul Semwanga Nyende återvänder till IFK Malmö. Både han och det andra färska nyförvärvet, Lucas Horntvedt, finns med i lördagens preliminära 20-mannatrupp.

En del skador har drabbat "di gule" inför matchen mot förra årets seriekonkurrent IFK Klagshamn. Helt klart är att Alden Smajlovic (foten) och Serdar Semovski (foten) inte spelar. Ayoub Ahmad (knäet) och Mustafa Arezoo (vaden) är stora frågetecken.

Det innebär att det ges plats för Robert Svensson, provspelande försvarare från Högadals IS, och Amar Hajdarevic som lyfts upp från U21-truppen.

Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö: Vi är väldigt glada att Abdul Semwanga Nyende har valt att spela för IFK Malmö och det gör att vi har två bra målvakter eftersom även Daniel Sandberg numera tillhör A-truppen.

Det känns positivt att ha en ung och lovande målvakt i truppen. Daniel har gjort ifrån sig och är väl värd den här chansen. Om det blir Abdul, som gjorde sin första träning med laget på torsdagen, eller Daniel som står är däremot ännu inte helt klart.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12:30.