IFK Malmös P96 fick en bra start på DM när man på söndagen vann den inledande gruppspelsmatchen mot Åkarps IF med klara 6-3 (2-2).

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96-1:

Hela den första halvleken var jämn. Både vi och Åkarps IF skapade en del bra chanser och gjorde också två mål var. Vi var dock inte tillräckligt aggressivt inne i boxen där Åkarp kom till alldeles för lätt och kunde göra sina två första mål.

Efter pausvilan spelade vi betydligt bättre. Vi skapade fler målchanser och till slut kom även målen.  Två av målen var dessutom riktigt snygga där Besfort Xhafolli och Belmin Karic satte bollen rakt upp i krysset.

Det positiva var att spelet fungerade bra och när vi fick igång passningsspelet som i den andra halvleken är det inte många som hänger med i vårt anfallsspel. Däremot måste vi jobba ännu hårdare och gå in med 100 procent i närkamperna om vi ska kunna gå långt i DM.

Utmärkelsen till matchens lirare går till målvakten Ismail Islamoski, som gjorde en underbar räddning vid ställningen 1-2 och då höll oss kvar i matchen, samt Belmin Karic som svarade för en härlig viljeinsats, sprang mycket och gjorde tre mål.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Ismail Islamoski (lk) – Osama Kassem, Agon Ajeti, Zakaria Awad, Simon Gimtell – Saber Azizi, Yousef El Beyrouti, Tarek Bekar – Sulejman Kendic, Mostafa Omar, Belmin Karic. Avbytare:  Ahmed Fakhro, Bassam Ahmad, Besfort Xhafolli, Miriton Gashi, Yusuf Semovski.

Matchens lirare: Belmin Karic & Ismail Islamoski.