P95 överlägset i Vinterseriens internmatch

IFK Malmös båda P95-lag möttes i en intern uppgörelse i Vinterserien. IFK Malmö besegrade IFK Malmö 2 med 12-0 (4-0) efter att målvakterna tvingats utgå, båda med skador.

Det syntes inledninsgvis att det var många killar som ville visa upp sig. Närkamperna var många och tuffa, och inte minst all skadebehandling vid sidlinjen vittnade om detta.

Båda lagen inledde bra, även om spelet var något snabbare för IFK Malmö (för dagen i svart reservställ). IFK Malmö 2 visade däremot upp en fin defensiv (för dagen i orange västar).

Haris Havic var det stora utropstecknet då målvakten i IFK Malmö 2 svarade för många fina räddningar, däribland tre frilägen. Tyvärr tvingades han av planen redan i halvtid med en ond hälsena, vilket fick följder bakåt då siffrorna rann iväg en aning.

Det samma hände Ali Shibli som med tio minuter kvar också tvingades byta på grund av en ömmande axel.

Stundtals var det en välspelad match och tempot var också med jämna mellanrum riktigt högt. Många spelare visade på god karaktär och det står klart att det lär bli tuff konkurrens om platserna säsongen 2010.

Bäst för dagen i IFK Malmö 2 var utan tvekan Agon Kamberi som med sitt fina positionsspel och aggressivitet visar på att det är spelskicklig försvarsspelare.

Även Adil Hakimi, Simon Mårtensson och Lukas Dahlström ska också ha mycket beröm för dagens insats. Trots stort underläge föll de aldrig i kvalité och det är spelare som kommer IFK Malmö stolta i framtiden.

I IFK Malmö utmärkte sig många däribland Dardan Behrami (fem målpass idag) och Rimon Seyoums och Robin Olins utmärkta mittfältsspel som lovar gott inför framtiden.

Sulejman Kendic gjorde sin bästa match i IFK-tröjan, fem mål blev det för den pigge yttern.

Bäst på plan var Stefan Vagic som med sex mål och ett målpass visade att hans utveckling och form bara pekar uppåt.

Övriga målpass i IFK Malmö gjordes av Christian Addo, Erik Cikaric och Rimon Seyoum.

Imorgon spelar IFK Malmö 2 match borta i Rydebäck klockan 10.30 mot Fortuna FF i Vinterserien medan Christian Addo, Dardan Behrami, Erik Cikaric, Robin Olin, Shadi Romi, Shqipron Rexha och Stefan Vagic ska spela match med U21 i junior-DM på Malmö IP klockan 13.30.

Matchen spelades 2×40 minuter.

STARTELVORNA

IFK Malmö 2 (4-2-3-1): Haris Havic – Sebastian Gomes, Adil Hakimi (lk), Agon Kamberi, Shqipron Rexha – Nermin Krupic, Lukas Dahlström – Simon Mårtensson, Ziad Abed El Rehman, Astrit Brahimi – Khaled Jammal. Avbytare: Emrah Isic, Oscar Hansson, Raymon Hakim, Sandor Varga, Yonis Muhamed.

IFK Malmö (4-2-3-1): Ali Shibli – Christian Addo, Nermin Hadzic, Shadi Romi, Jack Hertzman –  Rimon Seyoum, Robin Olin – Dardan Behrami (lk), Erik Cikaric, Sulejman Kendic – Stefan Vagic. Avbytare: Ibrahim Zaghmouth.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö 2: Agon Kamberi.

IFK Malmö: Stefan Vagic.