Inför P95 – Klågerups GIF

Vinterserien rullar vidare och den uppskjutna matchen mellan IFK Malmös P95 och Klågerups GIF tycks äntligen bli av på söndag. Matchen spelas Malmö IP med avspark klockan 16.15.

Matchen skulle ha spelats för lite över en månad sedan, men kraftigt snöfall hade gjort planerna ospelbara.

IFK Malmö leder för närvarande Vinterserien med två omgångar kvar och är det enda laget i serien som inte har förlorat en match.

Målskillnaden 22-4 borde imponera på de flesta lag och att de två främsta målskyttarna i Vinterserien är "gulingar", Stefan Vagic och Sulejman Kendic. De båda spelar på söndag och har tillsammans svarat för 16 mål.

Oroande dock i allt det positiva är att laget hade elva frånvarande spelare (sjukdomar och skador) den senaste träningen (19 mars). Av de närvarande 23 spelarna klev ytterligare sex av på grund av överansträngda muskler.

Träningen i vinter har varit hård och krävande. När dessutom den stränga vintern gjorde att de ordinarie träningstiderna omdisponerades till stadens seniorlag har "di gule" tvingats ut på långa löprundor och till rena fysträningspass inomhus.

Givetvis får man räkna med ett bortfall på upp emot 20 procent och kanske ytterligare 20 procent som inte kan gå för fullt på grund av ömma muskler.

Ledarstaben känner ändå att de har koll på både laget och läget. Mer oroande är det över assisterande tränaren Johan Carlsson som drabbats av en infektion i kroppen som gjort att han tillbringat mer tid på sjukhuset än hemma den senaste månaden.

Söndagens match blir intressant av olika anledningar. Klågerups GIF har ett kombinationslag bestående av spelare födda båda 1995 och 1994. Dessutom är de erkänt svårslagna.

Under fredagens träning drillades spelarna i snabbt passningsspel och i att höja sin lägsta nivå. Resultatet blev omgående bättre vilket lovar gott inför söndagens drabbning.

Ledarstaben har nominerat en 17-mannatrupp (man har fått godkänt av Klågerups GIF att göra så) vilket möjliggör målvaktsbyte i halvtid.

Därefter rullar det på för "di gule" med matcher nästkommande onsdag, fredag, måndag och tisdag. Det blir onekligen tufft för "gulingarna" vars halva trupp inte är tillgänglig för spel.

Matchen spelas på Malmö Idrottsplats (konstgräs) med avspark 16.15. "Gulingarna" samlas klockan 15.00 på Malmö Idrottsplats för ombyte och genomgång.

Startelvan (4-2-3-1): Ali Shibli – Agon Kamberi, Nermin Hadzic, Shadi Romi, Christian Addo – Lukas Dahlström, Dardan Behrami – Simon Mårtensson, Safet Besic (lk), Sulejman Kendic – Stefan Vagic. Avbytare: Emre Rahman, Kenan Alibegovic, Robin Olin, Shqipron Rexha, Ziad Abed El Rehman, Haris Havic (målvakt).