2009 års IFK:are: Michael Lindholm


Medlemsvård har de senaste åren inte varit IFK Malmös bästa gren. Det nya IFK skall ändra på detta, bygga en grund med gemenskap över generationer och lag.
 
Att utse Månadens IFK:are är ett medel, ett annat att utse Årets IFK:are. Att den förste innehavaren blev Michael Lindholm var ett populärt val. Det var inte att ta miste på, då han hyllades med en lång applåd vid årsmötet i veckan. Tyvärr kunde han inte själv närvara, hans jobb som frilansjournalist på (främst) Skånska Dagbladet hindrade honom.
 
Michael är i IFK mest känd som "chefredaktör" för IFK Malmös hemsida, som han sköter med en noggrannhet som är beundransvärd. På ett föredömligt sätt bevakar han allt från A-laget till det yngsta pojklaget och IFK:s nya, växande Fotbollsskola.
 
Jag läser givetvis inte alla hemsidor, men har svårt att tänka mig, att många är så informativa med en sådan bredd som IFK:s. Det är ett enormt arbete som Michael lägger ner och har gjort sedan sidan började 1999. Med tanke på hur flitig han dessutom är på Skånskans sportsidor är hans arbetsinsats för IFK än mer imponerande.
 
Förutom jobbet med hemsidan lägger Michael ner mycket tid på klubbens statistik. Han har de senaste veckorna också schemalagt alla ungdomslagens seriematcher, bara det ett stort och tidskrävande arbete.
 
Personer med Michaels glöd och uthållighet är en nödvändighet för alla ideella föreningar. Han är en av de viktigaste stenarna i uppbyggandet av ett nytt IFK Malmö.
 
Att utse Michael Lindholm till den förste innehavaren av Årets IFK:are var det perfekta valet.