Premiärsegern över Lunds BK är fortfarande IFK Malmös enda vinst 2010. "Di gule" presterade på tisdagen sin bästa fotboll på länge även om det blev en ny förlust, 0-2 (0-1), mot division 2-klubben Höllvikens GIF.

– Det var jämnt och välspelat i ett högt tempo – och hundraprocentigt bättre än mot Balkan. Vi gjorde faktiskt en riktigt bra match, summerade Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Under framförallt första halvlek hade IFK Malmö en rad chanser som kunde ha gett utdelning. Den hetaste möjligheten uppstod när Demokrat Maxhuni hade öppet mål.

– Jag tror att matchen hade sett annorlunda ut om vi fått mål på någon av de chanserna. De hade något mer, men mycket var det inte som skiljde.

En skada på mittbacken Robinn Sander resulterade i Höllvikens GIF:s 1-0-mål efter drygt 41 minuters spel. Niklas Lindgren upptäckte att det fanns en lucka i det gula försvaret och var inte sen att utnyttja situationen.

– Det målet hade de aldrig fått i normala fall. Precis när de löpte upp fick Sander en känning i baksidan av låret och det missade en stillastående Ali Burrniku, konstaterade Ulf Pålsson.

Efter att Höllviken haft två stolpträffar kunde sedan Anton Viklund i den 82:e minuten fastställa slutresultatet till 2-0.

Matchens stora gula behållning var 20-årige Omar Aouida som svarade för en riktigt bra prestation i sin defensiva innermittfältsroll.

Startelvan (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic, Robinn Sander (lk), Lucas Horntvedt – Edis Djugumovic, Ali Burrniku, Omar Aouida, Demokrat Maxhuni – Blerim Arifi, Serkan Yalcin. Avbytare: Tobias Rosenlind (Robinn Sander 45), Ayoub Ahmad (Serkan Yalcin 58), Patrik Lahall (Edis Djugumovic 69), Serdar Semovski, Daniel Sandberg (målvakt).