Efter en riktig kämparinsats tog sig IFK Malmös P96 vidare till den andra omgången i DM-slutspelet genom att skrällbesegra BK Näset med matchens enda mål, 1-0.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Redan efter mindre än två minuters spel fick vi en hörna. Osama Kassem slog hörnan mot en perfekt placerad Tarek Bekar som kunde skjuta bollen i mål.

Efter målet spelade vi bra fotboll i tio minuter, men sedan tog BK Näset över och skapade ett par målchanser där målvakten Ismail Islamoski räddade oss, samtidigt som de hade några skott utanför. Själv kom vi inte till mer än några halvchanser.

Starten på den andra halvleken var i stort sett identisk med den första. Vi hade ett stort bollinnehav och skapade ett par halvchanser utan att egentligen på allvar kunna hota BK Näsets mål en enda gång.

Därefter var det BK Näset som anföll, men efter att kämpat kopiöst mycket för varandra lyckades vi hålla tätt där bak tiden ut och kunde vinna matchen med 1-0.

Priset till matchens lirare delas mellan målvakten Ismail Islamoski, som gjorde en helt fantastisk frilägesräddning med bara en minut kvar att spela, och den över hela planen hårt arbetande anfallaren Yousef El Beyrouti.
 
Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Ismail Islamoski (lk) – Simon Gimtell, Agon Ajeti, Mostafa Omar, Osama Kassem – Saber Azizi, Bassam Ahmad, Tarek Bekar – Yousef El Beyrouti, Yusuf Semovski, Belmin Karic. Avbytare: Amit Veliu, Arianit Mulaj, Besfort Xhafolli, Emir Rahman, Miriton Gashi.

Matchens lirare: Ismail Islamoski & Yousef El Beyrouti.