Fyra mål framåt – och ändå inga poäng. IFK Malmös U21 var på måndagen ena parten i en märklig, och jämn, match i reservlagsserien division 1 som resulterade i förlust med smått otroliga 4-6 (2-3).

– Gör man fyra mål är det klart att man ska vinna. Hur väl skolade Löddes spelare än är ska vi inte släppa in sex mål, men återigen var det en del grova individuella misstag som fällde oss, sade Kenneth Folkesson, tränare för IFK Malmös U21, till ifkmalmo.com.

Två snabba mål, varav det ena på straff, signerade Kim Roos och Joakim Ohlson, gav Lödde rena drömöppningen efter en kvarts spel.

IFK Malmö kom tillbaka, med mål av Ayoub Ahmad och Serdar Semovski, men åkte omgående på en ny, och enligt IFK-ledningen, feldömd straff.

Lödde ökade även på till 4-2 och trots att Ayoub Ahmad reducerade var man därefter aldrig riktigt nära poäng.

– Jag tycker att vi var med i spelet under större delen av den här matchen, gjorde ett nytt individuellt misstag till 3-5, medan 3-6 kom på en omställning, konstaterade Kenneth.

– Sammantaget var det tre onödiga mål, två individuella misstag och en straff, samt också en feldömd straff. Det var de yngre som stod för dem, men meningen med det här laget är ju att utbilda våra yngre spelare.

Serdar Semovski såg dock, med sitt 4-6-mål, till att matchen ändå fick ett värdigt slut för "di gule".

– Killarna ska ha en eloge för att de jobbade hela tiden, tappade inte huvudet och kämpade, sade Kenneth Folkesson.

Samtidigt var han kritisk till vad merparten av spelarna från A-laget visade upp.

– Jag tycker att man kräva mer. Det var bara Serdar Semovski, som var outstanding på topp, och Marc Wallgren som gjorde vad man kan förvänta sig av dem.

Bland spelarna från U21-truppen kunde han framförallt glädja sig åt snart 20-årige (fyller imorgon) Maher Touhamis insats. Efter drygt 20 minuter gick Touhami in som ytterback och när Marc Wallgren sedan tvingades bryta med krampkänningar i låret flyttades han in centralt.

– Han var verkligen briljant på båda positionerna, berömde Kenneth Folkesson.

Startelvan (4-4-2):
Ali Al Kefagy – Rami Amin, Marc Wallgren, Mario Djordjevic (lk), Mattias Olsson – Patrik Lahall, Walid Shams, Tobias Rosenlind, Edis Djugumovic – Ayoub Ahmad, Serdar Semovski. Avbytare: Ahmed Al Mawally, Maher Touhami, Mustafa Jamil, Pawel Siemaszko.

FOTNOT. Observera att tisdagsträningen är inställd och att man istället tränar onsdag mellan klockan 17:00 och 18:30 på Malmö Stadion plan 10.