IFK Malmös U21-lag, förstärkt av nio spelare från A-laget, var bara en hårsmån från att plocka poäng av serieledande BK Olympic i måndagens match i reservlagsserien division 1 som lite snöpligt slutade med uddamålsförlust, 1-2 (0-1).

– Vi gjorde en fantastiskt bra match. Det var oerhört jämnt och det känns inte rättvist att de fick avgå med segern, konstaterade Ronny Sandberg, lagledare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Det var en match där BK Olympic hade marginalerna på sin sida.

Bara några sekunder före pausvilan fick man en straff som Moussa Youssouf säkert kunde förvalta fram till 1-0 för gästerna.

Och även 2-1-målet genom Omid Hushmand, efter att Demokrat Maxhuni dessförinnan kvitterat på straff, var turligt.

– Det skulle ha varit en frispark till oss nere i deras straffområde, men istället kunde Olympic kontra och sätta segermålet på en tilltrasslad situation där Omid (Hushmand) kom helt fri med Danne (Daniel Sandberg) i målet, förklarade Ronny.

Under de tidigare sex matcherna har det varit lite si och så med inställningen från de inlånade A-lagsspelarna. Men mot BK Olympic gjorde samtliga nio spelare, åtta från start och en på bänken, bra ifrån sig.

– De ska absolut ha en eloge, tyckte Ronny Sandberg.

Startelvan (4-1-4-1):
Daniel Sandberg – Hussein Abdul Rahim, Mario Djordjevic (lk), Ahmedin Sudic, Mirza Dizdarevic – Lucas Horntvedt – Demokrat Maxhuni, Mustafa Arezoo, Walid Shams, Emmanuel Frimpong – Blerim Arifi. Avbytare: Ahmed Ziab, Kevin Aban, Mattias Olsson, Omar Aouida, Pawel Siemaszko.

Matchens lirare: Emmanuel Frimpong.