IFK Malmö förlorade lördagens match i division 3 Södra Götaland mot Malmö City FC med 1-2 (1-1).

Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö:

Vi började matchen fantastiskt bra och skapade många lägen som vi tyvärr inte kunde utnyttja. Det var särskilt en situation, där Arsim Arifi först nickade i ribban innan hans bror Blerim Arifi forcerade returen i samma ribba, som hade varit värd ett bättre öde.

Jag var övertygad om att vi absolut skulle kunna vinna den här matchen. Vi hade ett stabilt grepp, men så fick de snöpligt 1-0 efter att en boll lite oturligt touchat på Demokrat Maxhunis vad. Malmö City kunde sedan sno åt sig målvaktsreturen och göra mål.

För allra första gången klarade vi dock av att komma tillbaka efter 0-1. Demokrat Maxhuni blev neddragen av målvakten och satte själv straffen. Precis samma sak, där Abdul Semwanga Nyende blev utvisad, inträffade i Svedala, men den här gången blev det inget rött kort.

Under den andra halvleken var det mycket ställningskrig och en betydligt sämre fotboll. Det såg också ut som att matchen skulle sluta oavgjord och det var synd att en skymd Ali Al Kefagy skulle släppa in 1-2 i den 81:e minuten.

Ingen skugga ska dock falla över Ali Al Kefagy som fick hoppa in för andra matchen i rad sedan Abdul Semwanga Nyende blivit skadad. Ali hade strax före målet gjort en jätteräddning på matchens klart hetaste chans.

Det som hände på slutet var oerhört olyckligt. Arsim Arifi och Mustafa Arezoo hamnade i ett internt gräl, knuffade på varandra och blev utvisade. Det hela kommer att utredas internt och det är bara att se vad tiden utvisar. 

STARTELVORNA

Malmö City FC (4-4-2): Robin Viktor – Tobias Nilsson, Jonas Karlsson, Lucas Warrer Nilsson, Emil Olsson – Erol Tahiri, Halid Jugovic, Isa Shipshani, Johan Söderstam (lk) – Henrik Nilsson. Michael Eliasson. Avbytare: Bekim Ismajli (Michael Eliasson 36), Jens Lindbladh (Johan Söderstam 66), Ajdin Ruhotina, Micke Ohlsson, Peter Nilsson (målvakt).

IFK Malmö (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic, Arsim Arifi (lk), Omar Aouida – Edis Djugumovic, Ali Burrniku, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Blerim Arifi, Serdar Semovski. Avbytare: Ali Al Kefagy (målvakt, Abdul Semwanga Nyende, 63), Walid Shams (Blerim Arifi 65), Ayoub Ahmad (Ali Burrniku 86), Mirza Dizdarevic, Patrik Lahall. 

MATCHENS LIRARE

Malmö City FC: Jonas Karlsson.

IFK Malmö: Demokrat Maxhuni.