Inför IFK Malmö – BK Olympic

Ny tillfällig tränare i Kenneth Folkesson och en rad förändringar i spelartruppen. Det har onekligen hänt en hel del i bottenkrigande IFK Malmö inför onsdagens division 3-match mot serieledande BK Olympic.

Matchen, som har avspark klockan 18:30, spelas på Hästhagens IP.

Truppen: Abdul Semwanga Nyende, Ahmed Zaghmouth – Ali Burrniku, Ayoub Ahmad, Blerim Arifi, Demokrat Maxhuni, Edis Djugumovic, Ghassan Talozi, Lucas Horntvedt, Mirza Dizdarevic, Omar Aouida, Patrik Lahall, Robinn Sander, Serkan Yalcin, Walid Faour, Walid Shams.

Aktuellt: Efter det interna handgemänget mot Malmö City FC är IFK Malmös A-trupp reducerad med två spelare. Lagkaptenen Arsim Arifi sade själv upp sitt kontrakt, medan Mustafa Arezoo inte ville bryta sitt och blev nedflyttad i U21-truppen.

Tobias Rosenlind är fortsatt sjuk och missar matchen liksom den bortreste målvakten Daniel Sandberg. Det gör även trion Ahmedin Sudic, Emmanuel Frimpong och Serdar Semovski, som inte tränade på tisdagen och därmed inte är aktuella för spel.

På plussidan finns att anfallaren Serkan Yalcin (avstängning) och Lucas Horntvedt (knäskada) är tillbaka. Walid Faour, som under hela våren har tränat med IFK och först blev spelklar i förra veckan, gör debut i truppen.

Kenneth Folkesson, tränare i IFK Malmö: Vi har fått en positiv start med två väldigt bra träningar där spelarna verkligen har visat upp att det finns ett go och en vilja i det här laget.

Det verkar som att de vill göra jobbet och även om det hände en del saker senast, samt att vi har ett halvstukat självförtroende, känns det som att vi kan gå in med tillförsikt. Jag tror absolut att vi ska kunna ge BK Olympic en god fajt imorgon.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 16:45 på Malmö Stadion.