Lotta Aguilar – juni månads IFK:are

Varje fungerande förening har en person, en allt i allo, som frivilligt hoppar in när det strular till sig. IFK Malmö har en sådan ledare, Lotta Aguilar.

Hennes huvuduppgift under de senaste åren, tillsammans med Jim Forsberg, har varit att vara tränare för klubbens 97:or. Men Lotta har hoppat in som chaufför till U21-laget och hjälpt några av de andra pojklagen både som chaufför och som extra lagledare.

Lotta har fixat förtäring vid olika sammankomster, sett till att det blivit ordning och reda i materielrummet, ställt upp som extra tvättare, ordnat fika när publiktillströmningen vid U21-matcher varit stor, hållit ordning på bollkallarna vid några A-lagsmatcher och under semestertider har hon sett till att kansliet är öppet under förmiddagen. Listan kan göras längre.

Lotta är också initiativtagare till IFK:s engagemang i Ung i sommar. Där har hon visat sitt stora sociala patos.

Hon är verkligen värdig den tröja, Månadens IFK:are, som supporterklubben Kanariefågeln välvilligt sponsrar IFK Malmö FK med.

Det skulle behövts fler personer med Lotta Aguilars klubbkänsla.

Se fler Månadens IFK:are »