Dålig inställning i IFK Malmö

Det ser allt mörkare ut för IFK Malmö som efter den femte raka förlusten, 1-5 mot Malmö City FC, nu är nästjumbo i division 3 Södra Götaland. Och vad värre är att inställningen i matchen var under all kritik.

– Spelarna tog inte kampen och gav sig inte in i närkamperna, sade Kenneth Folkesson, besviken tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Inte ens ett tidigt ledningsmål av Edis Djugumovic, assisterad av Demokrat Maxhuni, med klockan på 01.24 kunde tända IFK Malmö ordentligt.

1-1 föll fem minuter senare och i den 17:e minuten hade Malmö City vänt till 2-1 som också blev 3-1 i den 33:e minuten.

– De individuella misstagen har kostat oss mycket. Vi blír straffat direkt.

Under den sista kvarten i andra halvlek tröt orken hos "di gule" som fick se Malmö City dra ifrån till 5-1.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Daniel Sandberg – Lucas Horntvedt, Robinn Sander, Mario Djordjevic, Omar Aouida – Ghassan Talozi, Ali Burrniku, Ahmedin Sudic (lk), Demokrat Maxhuni – Walid Shams, Edis Djugumovic – Ayoub Ahmad (Edis Djugumovic 46), Ermal Kera (Omar Aouida 46), Emmanuel Frimpong (Mario Djordjevic 63), Patrik Lahall, Walid Faour, Ali Al Kefagy (målvakt).

Malmö City FC (4-4-2): Robin Viktor – Robel Gersus, Halid Jugovic, Lucas Warrer Nilsson, Emil Olsson – Erol Tahiri, Isa Shipshani, Johan Söderstam (lk), Jens Lindbladh – Micke Ohlsson, Henrik Nilsson. Avbytare: Bekim Ismajli (Johan Söderstam 63), Tobias Nilsson (Emil Olsson 81), Gent Shuti (Henrik Nilsson 83), Akil Abrahim, Fredrik Johannesson.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Ermal Kera.

Malmö City FC: Robel Gersus.