Så efterlängtat, och så skönt. Kenneth Folkesson grät av lycka efter att han tagit sin första seger som tränare för IFK Malmö och därmed brutit en ond trend med fem raka förluster i division 3.
– Det här var strongt gjort av grabbarna och det är klart att man är rörd, sade han till ifkmalmo.com efter 3-2 borta mot Eslövs BK. 

Den store matchhjälten blev mittfältaren Demokrat Maxhuni som hittade in mellan två försvarare och satte 3-2 på volley i den 88:e minuten.

Dessförinnan hade Eslövs BK varit i ledning två gånger under matchen. Både med 1-0 sedan Adil Adlouni nätat direkt på hörna i den tredje minuten och Hannes Englesson nickat in 2-1 på en hörna av inhopparen Wissam Wehbe. 

Men IFK Malmö visade upp en utmärkt inställning till uppgiften och krigade ner Eslövs BK. Serdar Semovski kontrade först in 1-1 och gjorde även 2-2-målet på en målvaktsretur efter skott av Robinn Sander i den 78:e minuten.

– Spelarna ställde upp till hundra procent och vi gjorde en riktig hästmatch i 95 minuter, konstaterade Kenneth Folkesson.

– Så kul för killarna som många har tagit chansen att sparka på nu när de har legat ner.

Särskilt glad var Kenneth Folkesson över att Serdar Semovski äntligen lyckades där framme och blev tvåmålsskytt.

– Jag har haft mycket snack med Serdar om hur han ska vara och han har anammat det, därför var det här jävligt kul.

STARTELVORNA

Eslövs BK (4-4-2): Pontus Andersson – Johan Ingvarsson, Hannes Englesson, Robert Larsson (lk), Adil Adlouni – Blerim Hajra, Simon Grimbäck, Tobias Persson, Magnus Lundstedt – Robin Persson, Johan Nilsson. Avbytare: Wissam Wehbe (Magnus Lundstedt 39), Jonas Olsson (Johan Ingvarsson 77), Per-Olof Seiron, Niklas Wetterling Johansson (målvakt).

IFK Malmö (4-1-4-1): Daniel Sandberg – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic (lk), Mario Djordjevic, Andreas Åkerlund – Omar Aouida – Edis Djugumovic, Ali Burrniku, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Serdar Semovski. Avbytare: Patrik Lahall (Edis Djugumovic 46), Ayoub Ahmad (Serdar Semovski 81), Emmanuel Frimpong, Ermal Kera, Manar Jamal Ali, Walid Faour, Ali Al Kefagy (målvakt).

MATCHENS LIRARE

Eslövs BK: Wissam Wehbe.

IFK Malmö: Serdar Semovski.