Serieledande IFK Malmös P94 åkte högst sensationellt på sin första förlust i P16 Södra när man mötte Veberöds AIF i höstens första match. Efter att ha vunnit med hela 12-3 i våras slutade lördagens tillställning 1-2 (1-0).

Safet Besic, efter förspel av Sulejman Kendic, gav IFK Malmö ledningen med 1-0 i den 38:e minuten. En utvisning på Rimon Seyoum i den 65:e minuten skulle dock visa sig bli "di gules" fall. Veberöd kvitterade omgående på frispark och gjorde sedan segermålet i den 75:e minuten.

Smajil Hadzic, tränare för IFK Malmös P94:

Det var jämnt matchen igenom, spelarna kämpade och gjorde verkligen sitt bästa, men det ville sig tyvärr inte riktigt i offensiven.

Efter utvisningen och det snöpliga frisparksmålet tog krafterna helt slut. Vi fortsatte att försöka och skapade också chanser som kunde ha gett ett segermål eller åtminstone ett oavgjort resultat, dock utan att få någon utdelning.

Känslan var att Veberöd kom med ett helt annat lag i dag jämfört med matchen i våras och dessutom med dispens för två P93-spelare som gjorde sitt till för att ge oss en riktigt tuff match.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-2-3-1): Ali Shibli – Nermin Hadzic, Agon Kamberi, Edwin Adolfsson, Emre Rahman – Rimon Seyoum, Lukas Dahlström – Simon Mårtensson, Safet Besic (lk), Samim Saadat – Stefan Vagic. Avbytare: Dardan Behrami, Sebastian Gomez Florez, Sulejman Kendic. 

Matchens lirare: Edwin Adolfsson.