P96 till MM-final efter straffar

IFK Malmös P96 är klart för final i Malmömästerskapet då man efter straffar lyckats besegra Malmö FF med 5-3. Ställningen efter ordinarie tid var 1-1.

I finalen, som den 23 oktober, ska spelas på Malmö IP står Kvarnby IK för motståndet.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96-1:

Det var en jämn och bra första halvlek som dock innehöll ett fåtal målchanser, men Malmö FF hade ett par heta chanser där vår målvakt, Ismail Islamoski, fick rädda på ett storartat sätt. Halvleken kom istället att präglas av mycket kamp och kämpartakter.

Inledningen på den andra halvleken var den första lik och efter 40 minuters spel tog Malmö FF ledningen på ett snyggt mål av deras innermittfältare. Därefter satsade vi framåt och fick utdelning.

Med en mer på planen sedan Malmö FF åkt på en femminuterstuvisning kunde Mahmoud Alaouie slå till och göra 1-1.

Utmärkelsen till matchens lirare delas därför mellan Ismail Islamoski och Agon Ajeti som var lysande på sin kant idag.

Nu är vi i final, men dessförinnan återstår två seriematcher och redan på lördag möter vi Glumslöv och jag hoppas verkligen att vi kan göra en lika bra match som vi gjorde idag.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Ismail Islamoski (lk) – Osama Kassem, Zakaria Awad, Mostafa Omar, Agon Ajeti – Saber Azizi, Bassam Ahmad, Tarek Bekar – Yousef El Beyrouti, Yusuf Semovski, Belmin Karic. Avbytare: Adonik Zeqiri, Amit Veliu, Besfort Xhafolli, Mahmoud Alaouie.

Matchens lirare: Agon Ajeti & Ismail Islamoski.