Smygpremiären avklarad för F99

IFK Malmös F99 blandade och gav när man på måndagskvällen spelade sina historiska första femmannamatcher i den gula tröjan. Tre segrar och en oavgjord match blev facit mot Skabersjö IF, 2-1, 0-0, 1-0 och 2-0.  

Stig Bergström, tränare för IFK Malmös F99.

Efter 12 sekunder gjorde Nicole Torres-Ortiz det första historiska målet efter ett snabbt uppspel som samtliga fyra utespelare var inblandade i.  

Sammantaget ur de fyra stycken 13 minutersmatcherna kan man summera att man ville lite för mycket. Istället för att spela enkelt så gjorde många det för svårt för sig och sina medspelare.

Vi strävar hela tiden efter att prestera vårt snabba passningsspel med direktpassningar som signum. Nu blev det för ofta att vi väntade in motståndarna och kom i lägen där vi blev tvungna att rensa och tjonga bollen.
 
Det var första matcherna på rätt lång tid och matchovanan märktes en del. Tre vinster och en oavgjord match är dock ett helt okej facit.

Noteras bör även att Victoria Gagov gjorde sin första match någonsin och gjorde det bra när hon kom in på planen.

Matcherna spelades 1×13 minuter.

Truppen: Louise Birk Thode – Cynthia Torres-Ortiz, Elin Persson, Henrika Nyman, Lisa Andersson, My Nilsson, Nicole Torres-Ortiz, Siri Bergström, Victoria Gagov.