IFK Malmö åkte på sin första förlust på försäsongen då det blev 1-2 (0-0) i lördagens träningsmatch mot division 3-klubben Kulladals FF.


Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö: 


Det här var en match som gav oss mycket. En bra motståndare i form av Kulladals FF som kommer ta många poäng i trean. De jobbade hårt, spelade enkelt och hade en god inställning matchen igenom. 
Dessutom gjorde de en stark vändning i slutet av matchen, men med handen på hjärtat jag att vi skall vinna den här matchen och vi straffades för att vi inte lyckades sätta dit tvåan.
De första 20 minuterna bjöd på ett ställningskrig då jag tycker att vi var fega och inte riktigt vågade spela. Därefter jobbade vi oss in i det steg för steg och spelade upp oss rejält.
Under den andra halvan av första halvlek borde vi ha tagit ledningen. Vi hade dock oflyt med en boll som tog i insidan av stolpen och en riktigt bra räddning på Johan Palmströms nick.
Kulladal fick slå ifrån sig och vi var klart bättre. Målvakten Aleksandar Cvetkovski hade heller inte ett enda skott på mål på hela halvleken. 
Direkt i upptakten av andra halvlek tryckte Kulladal till och försökte trycka tillbaka oss, men detta gav oss ytor inte riktigt fanns före paus och vi fortsatte med ett bra spela vägen. Vi gjorde klockrent 1-0, genom Armend Xhemajli, på en intränad anfallsvariant som kom till efter deras inlägg och en precis omställning från oss. 
Mellan vårt 1-0-mål och deras 1-1 i den 78:e minuten hade vi tre superlägen att avgöra matchen. Armend Xhemajli, Tobias Rosenlind, med ett avslut som räddas på mållinjen, och Andreas Åkerlund som kom helt fri med deras målvakt som gjorde en riktigt bra räddning. 
Man brukar bli straffad i sådana lägen och i dag var inget undantag. Vid 1-1 var det ett dåligt samarbete i backlinjen som gav ett friläge för deras anfallare och på 1-2 tappade vi en boll på mitten via en annars riktigt bra Christoffer Nordgaard. 
Det positiva är att efter 1-2 hade vi några väldigt bra lägen till som borde ha resulterat i ett kvitteringsmål. Men sådan är fotbollen. 
Många rosor kan delas ut efter den här matchen. Jag tycker att killarna gjorde en bra match och det var synd att vi inte fick det med ett 2-0-mål och en härlig vinst, men det kommer att komma framöver. 
Nu ser vi fram emot bra träning och sedan lite ledighet nästa helg. 
FOTNOT.
Läs även referatet på KFF-bloggen 1938.Assist:
1-0 Andreas Åkerlund, 1-1 Mattias Jurlander, 1-2 Robin Svensson. STARTELVORNA


IFK Malmö (4-4-2):
 Aleksandar Cvetkovski – Mario Djordjevic, Dejan Blagojevic, Ahmedin Sudic, Patrik Larsson (lk) – Andreas Åkerlund, Tobias Rosenlind, Christoffer Nordgaard, Quan Pham – Johan Palmström, Armend Xhemajli. Avbytare: Ali Al Kefagy (målvakt, Aleksandar Cvetkovski 46), Walid Shams (Quan Pham 50), Christopher Grimberg (Patrik Larsson 67), Omar Rincon Buritica. 

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Svart tröja (onumrerad)/röda byxor/röda strumpor.


Kulladals FF (4-4-2): Dejan Malenovic – Joakim Söderlund, Mattias Jurlander, Carl-Johan Stenberg, Samir Diaz Emanuelsson – Jimmy El-Jaleb, Marcus Sandén, Christoffer Bengtsson, Tobias Sjöbäck – Robin Svensson, Andy Borg. Avbytare: Erik Larsson (Jimmy El-Jaleb 46), Jörgen Mellberg (Robin Svensson 46), Mattias Stigson (Tobias Sjöbäck 78).IFK Malmö gjorde avspark: Ja.