IFK Malmös U-lag förlorade måndagens premiärmatch i reservlagsserien division 1 mot Kulladals FF med 1-4 (1-1). 

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Efter en jämn och bra första halvlek där vi tog ledningen på straff och Christoffer Nilsson var bäst på plan så inledde vi andra halvlek bra med två chanser, varav den ena Christoffer förvaltade fint till 2-1 och övertag för oss. 

Tyvärr dömdes det målet bort för en totalt oförklarlig offside och efter detta kontrade Kulladal in 2-1 istället och den sista halvtimmen var de klart bättre än oss. Därför vann de också välförtjänt med 4-1. 

Vi hade ett par spelare som inte tränat eller spelat mycket i vinter av olika anledningar därför är de här matcherna mycket bra för dem, samtidigt som det visar våra U-killar vilket steg det är att ta sig upp till A-laget.

Den som är närmast för tillfället är Thaer Muhsen Sandouqa som gjorde en bra match som högerback. Här fick han lite mer tid på sig än på mittfältet och han löste denna uppgift mycket bra.

Nu ser vi fram emot en del träningar och sedan en mycket svår match nästa tisdag borta mot BW90 IF.

Assist: 1-1 Andreas Feij, 1-3 Andreas Freij, 1-4 Mükremin Semovski

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): David Karlsson – Thaer Muhsen Sandouqa, Lucas Horntvedt, Michael Popoola (lk), Omar Rincon Buritica – Felipe Delvalles Baioni, Walid Shams, Daniel David, Mohammed Kaddoura – Muhamadu Lamin Tamba, Christoffer Nilsson. Avbytare: Mahmoud Muhsen Sandouqa (Mohammed Kaddoura 30), Andreas Åkerlund (Muhamadu Lamin Tamba 55), Ali Al Kefagy (Felipe Delvalles Baioni 60), Denis Durgutovic (Walid Shams 75). 

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor.

Kulladals FF (4-4-2): Robin Svensson – Mattias Stigson, Carl-Johan Stenberg, Marcus Sandén, Joakim Söderlund – Bilal Hanafi, André Jönsson, Denniz Salih, Andreas Freij – Mattias Andersson, Christoffer Bengtsson (lk). Avbytare: Christoffer Persson (målvakt, Robin Svensson 46), Hozan Faraidoon Muhamad (Joakim Söderlund 46), Jimmy El-Jaleb (Mattias Andersson 46), Mükremin Semovski (Denniz Salih 46),

Matchdräkt: Blåa tröjor/vita byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt:

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.  

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Christoffer Nilsson.

Kulladals FF: André Jönsson.