IFK Malmö följer vårkurvan och efter två raka förluster är ett nytt kontrakt ännu inte säkrat i  division 4 Sydvästra. I söndagens match väntar BK Höllviken som jagar kval uppåt.
– Det är nog den viktigaste uppgiften hittills, säger tränare Dan Fransson.

Senast föll "gulingarna" med 2-4 borta mot Limhamns FF i en tillställning där det defensiva spelet återigen var under all kritik.

Dan Fransson ansåg att Limhamn var klart bättre och efterlyser skärpning på många punkter.  

– Vi har analyserat den i veckan och gnetat på detaljer i framförallt det offensiva spelet. Det har inte alls suttit som det ska och vi har inte kommit till de rätta avslutningslägena.

Fyrapoängsförsprånget till Oxie IF, som är närmaste lag under återkvalsstrecket, kvarstår inför de tre sista omgångarna.

"Di gule" har det dock ett tuffare schema. Första motstånd är tabelltrean BK Höllviken.

– Det är nog den viktigaste uppgiften hittills. Vi kan både skaffa oss ett behörigt avstånd och se det bli ännu hårdare vid en förlust, men det ska vi inte ha, betonar Dan Fransson.

– Samtidigt har Höllvikens sista chans inte gått och de krigar för att ta sig till kval. Det är ett bra spelande lag som vi måste sätta stopp för genom at stänga deras löpvägar som de är skickliga på.

IFK Malmö har både innermittfältaren Nedir Muratovic och skyttekungen Johan Palmström på avstängningslistan.

Truppen: 1. Ali Al Kefagy, 32. Aleksandar Cvetkovski – 3. Ahmedin Sudic, 6. Quan Pham, 7. Beqir Hoti, 8. Walid Shams, 9. Armend Xhemajli, 10. Andreas Åkerlund, 11. Vedat Shala, 12. Lucas Horntvedt, 15. Patrik Larsson (lk),16. Omar Rincon Buritica, 20. Christoffer Nordgaard, 22. Tobias Rosenlind, 23. Markus Folkesson, 24. Jörgen Svensson.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 på Malmö Stadion.