Pode förstärker IFK Malmö

Färdigvärvat hette det. I dag gjorde ändå IFK Malmö klart med den division 1-meriterade målvakten Daniel Pode, 29, från BW90 IF.
– En ren tillfällighet. Vi fick ett bra tips och slog till, säger ordförande Sten Thynell till ifkmalmo.com.

Malmö FF-fostrade Pode har spelat fyra säsonger i ettan med Malmö Anadolu BI/FC Rosengård. 2012 representerade han BW90 som avancerade till division 2.

– Det är en duktig målvakt som stärker konkurrensen ytterligare och gör att vi nu även känns komplett längst bak, konstaterar Sten Thynell.

Aleksandar Cvetkovski och Ali Al Kefagy fanns redan i truppen. Nu är de tre som ska dela på sysslan i A- och U-laget.

– Vi behöver ha tre målvakter för att kunna stärka upp vid eventuella skador och avstängningar. Dessutom har Ali fått ett arbete i Staffanstorp med jobb fram till 19 på fredagarna då vi spelar många matcher, berättar Thynell.

Dan Fransson, tränare i IFK Malmö:
– Innan Pode hade vi två bra division 4-spelare. Nu har vi tre namn och det känns positivt att kunna få hit en sådan klassmålvakt. 

Spel i "di gule" passar Malmöbosatte Daniel Pode som under fjolåret pendlade en och en halv timme för fotbollsspelandet i BW90 IF.

– Satsningen känns spännande och det ska bli fantastiskt roligt att få träna med spelare som jag känner sedan tidigare, säger Pode och räknar upp det ena bekanta namnet efter det andra, de flesta från tiden i FC Rosengård.

– Alexander Malmström, Johan Nilsson Guiomar Nilsson, Alexander Nunez, Alvaro Olguin, Martin Ingelsson och Johan Åkesson har jag spelat med.