IFK Malmös damlag vann onsdagens match i division 4 Sydvästra mot Blentarps BK med 4-1 (3-0).

Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:

En till en början jämn match med mycket kamp och lite finlir, inte speciellt många målchanser till något av lagen. Jag tycker att vi tog över spelet efter cirka 25 minuter då vi ledare fått ut nya uppspelsdirektiv till spelarna. Det gjorde att vi kunde komma upp på kanterna och fick deras lag att bli mer utdraget, vilket gav större ytor i mitten. 

I andra blev det mest kamp hela tiden. Det var en fysiskt krävande match med mycket närkamper, men jag tycker att vi hade ett bra försvarsspel över hela planen och släppte inte till särskilt många chanser för motståndarna.

Oavsett tre poäng och ett spel som blir mer stabilt och genomtänkt. Nya tag på söndag då vi möter Bunkeflo FF borta.

Assist: 1-0 Josefine Björkegren (hörna), 2-0 Josefine Björkegren (passning), 3-0 Maja Skans (passning), 4-1 Josefine Björkegren (hörna).

Startelvan, första halvlek (4-4-2): Camilla Rahmberg – Camilla Bergström, Frida Emanuelsson (lk), Ida Lagerqvist, Jannika Nilsson – Jenny Malmström, Josefine Björkegren, Malin Tufvesson, Maja Skans – Farah Sobhie, Louise Andersson. Avbytare: Nicole Malmqvist (Farah Sobhie 34), Helena Nilsson (Malin Tufvesson 58), Caroline Ekdahl (Camilla Bergström 60).

Startelvan, andra halvlek (4-4-2):
Camilla Rahmberg – Camilla Bergström, Frida Emanuelsson (lk), Ida Lagerqvist, Jannika Nilsson – Nicole Malmqvist, Josefine Björkegren, Malin Tufvesson, Maja Skans – Jenny Malmström, Louise Andersson. Avbytare: Caroline Ekdahl, Farah Sobhie, Helena Nilsson. 

Matchens lirare:
Frida Emanuelsson.

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.  

Blentarps BK
Matchdräkt:
 Blåa tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Rosa tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.

Speltid, första halvlek: 45.10.
Speltid, andra halvlek: 47.00