Hattrick av Jörgen Svensson

IFK Malmö vann med 3-2 på Malmö Stadion inför 402 åsklådare.

Matchen var jämn till en början men i den 11:e minuten gjorde Jörgen Svensson 1-0. Tre minuter senare kvitterade Anders Karlsson i Åhus Horna. Matchen var jämn den första halvtimmen innan "di gule" tog över. I den 35:e minuten var Henrik Nebrelius i IFK fri med målvakten Ulf Persson gjorde en jätteräddning. I den 38:e minuten gjorde Jörgen Svensson mål igen efter en framspelning av Eric Fischbein.

Andra halvleken fanns det bara ett lag på plan. "Di gule" skapade chans på chans och i den 49:e minuten hade Roger Nilsson ett skott strax utanför. I den 58:e minuten hade samma Nilsson ett farligt skott till och i den 69:e minuten hade Henrik Nebrelius ett bra läge men målvakten räddade. I den 70:e minuten kom äntligen 3-1 då Jörgen Svensson gjorde sitt tredje mål för kvällen på pass från Magnus Eriksson. Jörgen Svensson gjorde alltså ett hattrick i dag. "Di gule" fortsatte att skapa chanser men det blev inga fler mål för IFK i dag. Det borde blivit några mål till för "di gule" men istället gjorde Åhus 3-2 på straff genom Anders Karlsson på övertid.

Alla mål i dag gjordes av de två spelare på planen som hade nummer 9 på ryggen Jörgen Svensson i IFK och Anders Karlsson i Åhus. Bäst i "di gule" var enligt mig själv Jörgen Svensson. Ahmed Chahnour från IFK:s duktiga P16-lag satt på avbytarbänken i dag men fick inte hoppa in.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: ÅHUS HORNA BK
Awayteam form: –
Scorehalf: 2-1
Scorefull: 3-2
Arena: Malmö Stadion
Crowd: 402
Referee: Lars Jönsson, Sölvesborg, Hossein Karabassi, Lund, André Ovenberger, Södra Sandby
Goal: 1-0 (11) Jörgen Svensson, 1-1 (14) Anders Karlsson, 2-1 (38) Jörgen Svensson, 3-1 (70) Jörgen Svensson, 3-2 (90) Anders Karlsson (straff)
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Jörgen Svensson
Awaympv: –
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Jonas Danielsson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Hometeam Sub: Glenn Holgersson (Marcus Nilsson 85)
Dennis Nilsson (Roger Nilsson 85)
Dejan Lukanic (Anders Jemail 88)
Ahmed Chahrour
Jonas Strandh (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –