Malmökamraterna fick revansch mot Lunds BK efter den knappa förlusten hemma efter att ha besegrat hemmalaget "Krubban" med 3-1 pÄ KlostergÄrdens IP inför hela 620 ÄskÄdare. IFK har dÀrmed gÄtt upp till tredje plats i serien, tvÄ poÀng efter ledande Falkenberg och pÄ samma poÀng som Helsingborgs Södra, som dock har bÀttre mÄlskillnad.

Lunds BK började bÀst. Lunds BK skapade en hel del chanser men det var IFK som tog ledningen i den 21:e minuten efter ett riktigt drömmÄl frÄn lÄngt hÄll av Henrik Nebrelius efter framspel av Eric Fischbein. GlÀdjen blev dock inte lÄngvarig för IFK för att redan Ätta minuter senare slog Kristian Ortner in kvitteringsbollen. De flesta och bÀsta chanserna i den första halvleken hade "Krubban" men tack vare IFK:s försvar och den duktiga mÄlvakten Martin Lundin sÄ stod det 1-1 i paus.

I den andra halvleken sÄ Àndrades matchbilden totalt och det var IFK som dominerade. Fyra minuter in pÄ halvleken gjorde Magnus Eriksson 2-1 pÄ ett ovanligt sÀtt för honom genom att nicka bollen i mÄl. I den 53 minuten hade samma Magnus ett bra skott. En minut senare gjorde Jörgen Svensson 3-1.

Dusko Radinovic byttes in i den 67:e minuten och i den 76:e minuten hade han en frispark som till slut hamnade pÄ mÄllinjen men utespelarna i "Krubban" ordnade upp det till slut. I den 80:e minuten fick IFK straff men Joel Lindqvist slog straffen rÀtt i hÀnderna pÄ Lunds mÄlvakt Ola Svensson. Jörgen Svensson hade ett skott i ribban i den 82:e minuten. IFK hade fler chanser Àn de jag tagit upp och segern var rÀttvis till slut. Lund hade bara nÄgra enstaka chanser i den andra halvleken. Jonas Danielsson drog tyvÀrr pÄ sig en varning igen och Àr dÀrmed avstÀngd i nÀsta match.)

Hometeam: LUNDS BK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 1-3
Arena: KlostergÄrdens IP
Crowd: 620
Referee: Klas Karlsson, Johannishus
Goal: 0-1 (21) Henrik Nebrelius, 1-1 (29) Kristian Ortner, 1-2 (49) Magnus Eriksson, 1-3 (54) Jörgen Svensson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Baskim Sopi
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Martin Lundin

Jonas Danielsson
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Fredrik Sandell
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Awayteam Sub: Dusko Radinovic (Eric Fischbein 67)
Roger Nilsson (Jonas Danielsson 78)
Marcus Nilsson (Henrik Nebrelius 86)
Dennis Nilsson
Bo Theander (mÄlvakt)