Revansch mot Lunds BK

Malmökamraterna fick revansch mot Lunds BK efter den knappa förlusten hemma efter att ha besegrat hemmalaget "Krubban" med 3-1 på Klostergårdens IP inför hela 620 åskådare. IFK har därmed gått upp till tredje plats i serien, två poäng efter ledande Falkenberg och på samma poäng som Helsingborgs Södra, som dock har bättre målskillnad.

Lunds BK började bäst. Lunds BK skapade en hel del chanser men det var IFK som tog ledningen i den 21:e minuten efter ett riktigt drömmål från långt håll av Henrik Nebrelius efter framspel av Eric Fischbein. Glädjen blev dock inte långvarig för IFK för att redan åtta minuter senare slog Kristian Ortner in kvitteringsbollen. De flesta och bästa chanserna i den första halvleken hade "Krubban" men tack vare IFK:s försvar och den duktiga målvakten Martin Lundin så stod det 1-1 i paus.

I den andra halvleken så ändrades matchbilden totalt och det var IFK som dominerade. Fyra minuter in på halvleken gjorde Magnus Eriksson 2-1 på ett ovanligt sätt för honom genom att nicka bollen i mål. I den 53 minuten hade samma Magnus ett bra skott. En minut senare gjorde Jörgen Svensson 3-1.

Dusko Radinovic byttes in i den 67:e minuten och i den 76:e minuten hade han en frispark som till slut hamnade på mållinjen men utespelarna i "Krubban" ordnade upp det till slut. I den 80:e minuten fick IFK straff men Joel Lindqvist slog straffen rätt i händerna på Lunds målvakt Ola Svensson. Jörgen Svensson hade ett skott i ribban i den 82:e minuten. IFK hade fler chanser än de jag tagit upp och segern var rättvis till slut. Lund hade bara några enstaka chanser i den andra halvleken. Jonas Danielsson drog tyvärr på sig en varning igen och är därmed avstängd i nästa match.)

Hometeam: LUNDS BK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 1-3
Arena: Klostergårdens IP
Crowd: 620
Referee: Klas Karlsson, Johannishus
Goal: 0-1 (21) Henrik Nebrelius, 1-1 (29) Kristian Ortner, 1-2 (49) Magnus Eriksson, 1-3 (54) Jörgen Svensson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Baskim Sopi
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Martin Lundin

Jonas Danielsson
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Fredrik Sandell
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Awayteam Sub: Dusko Radinovic (Eric Fischbein 67)
Roger Nilsson (Jonas Danielsson 78)
Marcus Nilsson (Henrik Nebrelius 86)
Dennis Nilsson
Bo Theander (målvakt)