IFK:s P16 vann första kvalmatchen

IFK Malmös P16 vann första matchen i kvalet till juniorallsvenskan mot Husie med 1-0.

Husie började bäst och hade spelet ända till slutet av den första halvleken. I slutet av halvleken började IFK spela bättre och i halvlekens sista sekunder gjorde Björn Johansson 1-0 till "di gule". Det var ett mycket snyggt mål.

I den andra halvleken var det rätt jämt men det var IFK som hade de farligaste chanserna och borde satt fler mål. IFK vann straffsparkarna med 4-3 efter att Jakob Bergstrand satt den sista straffen. Det är viktigt att IFK vann straffsparkarna om det skulle bli lika mellan lagen när kvalspelet är slutspelat. Därför slås det straffar i alla kvalmatcherna till juniorallsvenskan. Bäst i "di gule" var målvakten Syrar Al-Kuwaity som gjorde en utomordentligt bra match. Han var fullständigt lysande i målet.

I sista kvalmatchen för IFK väntar Kristianstads FF hemma på Stadion plan 2 på lördag den 14/10 kl 13.00.

Husie IF – IFK Malmö 0-1 (0-1)
Arena: Husiegårds IP
Mål: 0-1 (45) Björn Johansson