Klar seger mot Öster för "di gule"

IFK Malmö tog en klar seger i årets första träningsmatch. Man besegrade Östers IF på konstgräset i Växjö Tipshall med hela 6-1 (4-1).

När vi (Jag, Rolf Axel Nordström, John Petersen och Björn Lagerholm) kom efter 10 minuter hade Öster redan tagit ledningen med 1-0 som kom efter sex minuters spel genom Christer Thor. Johan Åkesson kvitterade på ett långskott i den 14: e minuten. Henrik Nebrelius gav IFK Malmö ledningen med 2-1 i den 17: e minuten sedan han sprungit sig fri med målvakten. 3-1 kom tre minuter senare genom Eric Fischbein som drog på ett hårt skott som gick in. 4-1 gjorde nyförvärvet från TFF Patrik Larsson strax innan paus på ett långskott. Det var ett ganska rättvist resultat. Johan Åkesson var mycket snabb och duktig i den första halvleken. Även Henrik Nebrelius bör nämnas.

IFK började trevande i den andra halvleken och de första tio minuterna hade Öster en del chanser. Öster borde i alla fall ha gjort ett mål på de chanserna. Men IFK:s duktige målvakt Frederick Enaholo täppte till bakåt. Närmare än en träff i stolpen kom inte Öster.

I den 50:e minuten träffade IFK’s Patrik Larsson stolpen. I den 60:e minuten ökade Dan Mårtensson från Sjöbo som provspelar för IFK på till 5-1. Marcus Nilsson fastställde slutresultatet till 6-1 i den 73: e minuten. Jonas Almén i Öster blev utvisad i den 75: e minuten. Marcus Nilsson som spelade hela den andra halvleken bör nämnas. Han var mycket duktig. Jimmi Olsson som är på väg hit från IFK Trelleborg gjorde en bra match. Men hela laget var bra.

– Det var en stark laginsats. Jag är mycket nöjd med hela lagets insats, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Magnus Eriksson saknades p.g.a. sjukdom. Nästa träningsmatch går av stapeln på lördag den 10.e februari klockan 12.00 då IFK Malmö möter Höllvikens GIF på Malmö Stadions konstgräs.

Hometeam: ÖSTERS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 1-4
Scorefull: 1-6
Arena: Tipshallen
Crowd: 0
Referee: –
Goal: 1-0 (6) Christer Thor, 1-1 (14) Johan Åkesson, 1-2 (17) Henrik Nebrelius, 1-3 (20) Eric Fischbein, 1-4 (43) Patrik Larsson, 1-5 (60) Dan Mårtensson, 1-6 (73) Marcus Nilsson
Homewarning: –
Home sent of: Jonas Almén
Homempv: –
Awaympv: Johan Åkesson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Baskim Sopi
Jonas Danielsson
Glenn Holgersson

Eric Fischbein
Patrik Larsson
Jimmi Olsson

Jörgen Svensson
Henrik Nebrelius
Johan Åkesson
Awayteam Sub: Dan Mårtensson
Dejan Lukanic
Dennis Nilsson
Dusko Radinovic
Marcus Nilsson
Martin Alm
Kenneth Mattsson (målvakt)