Tidigt mål av "di gule" bäddade för seger

IFK Malmö besegrade danska division 1 laget Hvidovre i årets fjärde träningsmatch, matchen slutade 2-0 efter ett tidigt ledningsmål.

"Di gule" inledde piggt. I den 6:e minuten slog Dejan Lukanic ett inlägg från halva planen till Jörgen Svensson som påpassligt slog in 1-0 efter det att bollen glidit ur händerna på Hvidovres målvakt.

IFK hade övertaget de första 20 minuterna och skapade då också några chanser. Hvidovre kom sedan in i matchen och hade en del boll, men skapade inga direkta chanser. Den enda riktigt farliga chansen de hade var i den 41:e minuten då det blev oroligt framför IFK:s mål.

– Ett mycket stabilt försvarsspel. Hvidovre skapade inte många chanser, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

I början av den andra halvleken hade Hvidovre en hel del bollinnehav, men Frederick Enaholo och det gula försvaret såg till att Hvidovre inte fick ut något av sitt bollinnehav.

IFK kom sen in i matchen och skapade i den 55:e minuten två vassa chanser genom Jörgen Svensson och Johan Åkesson, endast det där "lilla extra" saknades för att chanserna skulle ha resulterat i mål.

I mitten av den andra halvleken sjabblade Hvidovre försvaret igen. Jörgen Svensson tog tillvara på en misslyckad passning från en hvidovreförsvarare och 2-0 var ett faktum. Även om målet var ett resultat av en misslyckad passning från hvidovre så skall Magnus Eriksson och Jörgen Svensson ha en stor eloge, de tvingade fram situation genom att sätta tryck på det danska försvaret.

Lite senare så hade Jonas Danielsson hade ett rappt skott som tyvärr letade sig över Hvidovres mål. Men trots spelövertag och flera fina chanser så blev det inte fler mål.

Segern var rättvis och aldrig hotad. Matchen var den bästa sedan premiären mot Öster för 2 veckor sedan, som fortfarande är IFK:s bästa match denna säsongen.

– I andra kroknade vi lite, vi var inte så aggressiva sista 20-25 minuterna, avslutar Patrik Johansson.

Bäst i IFK var backresen Baskim Sopi som tillsammans med Jonas Wirmola kanske är Superettans bästa backpar! Jonas Danielsson och Jimmi Olsson var också bra.

I nästa match som spelas på torsdag får IFK ta sig an ledaren i danska divsion 1, BK Frem på andra sidan sundet i Köpenhamn. Det blir en tuff uppgift men vi litar på er gulingar!

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: HVIDOVRE
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 2-0
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 0
Referee: Daniel Stålhammar, Landskrona
Goal: 1-0 (6) Jörgen Svensson, 2-0 (68) Jörgen Svensson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Baskim Sopi
Awaympv: –
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Baskim Sopi
Jonas Wirmola
Dejan Lukanic

Eric Fischbein
Patrik Larsson
Jimmi Olsson

Johan Åkesson
Jörgen Svensson
Henrik Nebrelius
Hometeam Sub: Jonas Danielsson (Eric Fischbein 63)
Magnus Eriksson (Johan Åkesson 63)
Martin Alm (Jonas Wirmola 68)
Roger Nilsson (Henrik Nebrelius 74)
Dennis Nilsson
Kenneth Mattsson (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –