Knapp seger efter tidigt mål av "di gule"

IFK Malmö vann återigen utan att spela riktigt bra. Man vann med matchens enda mål, inslaget efter tre minuters spel genom Eric Fischbein.

"Di gule" började bäst och tog också ledningen redan efter tre minuter genom Eric Fischbein, efter ett skott från vänsterkanten.

Efter dryga kvarten fick IFK:s målvakt Frederick Enaholo utgå, eftersom han hade ont i ljumsken.

IFK hade det mesta av spelet i den första halvleken men utan att skapa något riktigt farligt. Henrik Nebrelius lobbade i stolpen i den 34:e minuten, efter att målvakten varit långt ute. Ystads Peter Göransson lobbade över i den 40:e matchminuten, vilket var Ystads första riktiga målchans.

Strax innan halvtid kom Johan Åkesson fri, men han fick till ett tamt skott som Mattias Svensson i Ystads mål plockade lätt. Ystads Daniel Moberg hade en bra chans men skottet tog i ribban innan halvleken var slut.

– Backlinjen skötte sig bra och stoppade allt, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

I andra halvlek var det passivt från IFK:s sida och i princip ingenting skapades framåt. Ystad hade halvleken, men dock utan att skapa några direkta målchanser. Magnus Eriksson kom fri på kanten i den 70:e minuten, men blev felaktigt avblåst för offside. Det sista som hände i matchen var att Magnus Eriksson sköt ett skott som tippades över av Ystads målvakt.

– Vi hade varsin halvlek, vi var bättre i första. Det var okoncentrerat i andra halvlek, innermittfältet gjorde ett genomgående dåligt jobb, avslutar Patrik Johansson.

Bäst i IFK var Baskim Sopi, som gjorde ett starkt försvarsjobb.IFK saknade Patrik Larsson och Jörgen Svensson. Ystad saknade fjorårets stora målskytt Johannes Berglund, som inte kunde vara med i dag.

Nästa match, som blir den sista innan avresan till La Manga, går av stapeln på andra sidan sundet i Köpenhamn på torsdag den 8/3 mot B93.

Hometeam: YSTADS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-1
Arena: Ystads IP, grus
Crowd: 0
Referee: –
Goal: 0-1 (3) Eric Fischbein
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Baskim Sopi
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Jonas Wirmola
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Marcus Nilsson
Jimmi Olsson
Eric Fischbein

Magnus Eriksson
Henrik Nebrelius
Johan Åkesson
Awayteam Sub: Kenneth Mattsson (målvakt, Frederick Enaholo 16)
Roger Nilsson (Marcus Nilsson 64)
Jonas Danielsson (Eric Fischbein 64)
Dennis Nilsson (Johan Åkesson 71)
Dejan Lukanic
Martin Alm