Statusrapport inför matchen Kalmar FF – IFK Malmö

OBS !! NY SPELPLATS:
LÖRDAG 24 MARS KLOCKAN 13.00 I BERGAVIK STRAX SÖDER OM KALMAR.

Inför lördagens träningsmöte med Kalmar FF kan IFK Malmö redovisa tre raka förluster. Inte så kul med tanke på att Superettan-starten mot Sylvia borta 16 april närmar sig med stormsteg.

De två senaste nederlagen kom under träningslägret på den spanska solkusten, som avslutades förra lördagen. Båda mot norsk motstånd, Haugesund (1-3) och Start (0-4).

– Det är naturligtvis en oroväckande trend med de här förlusterna. Men bortser man från de sista 45 minuterna mot Start, då vi släppte in fyra mål, har det sett helt okey ut spelmässigt, säger IFK-tränaren Patrik Johansson.

Han tillägger dock: – Mentalt är det naturligtvis aldrig bra att förlora.

En annan "psykisk motgång" har naturligtvis vädret den senaste veckan varit.

– Självklart. Att komma från sol, värme och härliga gräsplaner till snö, kyla och grus här hemma är tungt, konstaterar Patrik Johansson.

IFK Malmös årsfärske chefstränare är dock en optimistisk person i grunden. Så också i det här läget.

– Absolut. Vi startade träningsmatchandet alldeles utmärkt och fokuserar inte på några förluster. Det gäller att jobba framåt och försöka rätta till de brister som visat sig, säger Patrik Johansson.

På skadefronten är det mesta under kontroll. Magnus Erikssons krånglande luftrör och Dennis Nilsson onda rygg gör emellertid att de två inte följer med till Kalmar på lördagen.

Matchen mot seriekonkurrenten Kalmar FF skulle egentligen ha spelats i Vanneberga. Men eftersom gräsplanen där inte håller flyttades den till Bergaviks erkänt fina gräsplan, någon mil söder om Kalmar.
– Kalmar FF är en av favoriterna i Superettan. Det blir en bra värdemätare, säger Patrik Johansson, som nöjer sig med att ta ut en preliminär startelva.

Denna kan alltså komma att ändras innan det blir dags för avspark klockan 13.00 på lördagen:

Frederick Enaholo – Anders Jemail, Baskim Sopi, Jonas Wirmola, Glenn Holgersson – Eric Fischbein, Patrik Larsson, Jimmi Olsson – Henrik Nebrelius, Jörgen Svensson, Johan Åkesson. Avbytare: Kenneth Mattsson (målvakt), Martin Alm, Jonas Danielsson, Dejan Lukanic, Roger Nilsson, Marcus Nilsson, Bujar Ljatifi.

När det gäller Bujar Ljatifi är dennes medverkan som avbytare inte spikad. Den makedoniske mittfältaren tränar med IFK Malmö under en dryg veckas tid men hans framtid i klubben är högst osäker.

– Han är rätt otränad men åker i alla fall med till Kalmar, säger Patrik Johansson lakoniskt.