IFK Malmö förlorade mot finska Inter Åbo, mittenlag i den finska förstadivisionen. Inter vann inte helt rättvist med 3-1 inför ett hundratal åskådare. Matchen spelades på en mindre bra gräsplan ute på ett blåsigt Bulltofta.

– Det var en dålig fotbollsmatch, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Det var en jämn första halvlek, med ett litet finsk övertag. Matchens första farliga chans hade IFK:s Baskim Sopi efter tio minuter, då han sköt strax över. 3 minuter senare hade FC Inter sin första farliga chans, då Glenn Holgersson fick rädda på mållinjen efter en hörna. FC Inter, som hade kraftig medvind, kom lätt fram på kanterna och det orsakade en del problem för IFK. Frederick Enaholo gjorde en fantastisk räddning när han tippade över en välslagen boll från finländarna efter 33 minuter.

I kraft av sitt fina kantspel skapade FC Inter en hel del hörnor och i den 42:e minuten fick de utdelning. En lång hörna nickades från bakre delen av straffområdet fram till en helt fristående Gaby Flores som enkelt nikade in 1-0 för FC Inter.

Det dröjde bara en minut innan Jörgen Svensson kvitterade. Henrik Nebrelius gjorde en fin löpning på högerkanten och slog ett ännu finare inlägg. Framför mål höll sig Jörgen framme och bröstade bollen in i mål.

– Vi vinner för lite bollar. Vi är inte uppe på den nivån vi ska va, fortsätter Patrik Johansson.

IFK började bra i den andra halvleken, dock utan att skapa några direkta målchanser. FC Inter hade ingenting under den perioden, förutom ett skott över efter 55 minuter. Kallduschen för IFK kom efter 64 minuter då Baskim drog ner en FC Inter spelare innanför straffområdet – med straff och varning som följd. Straffen satte Rikard Tiebero i mål, men Frederick var inte långt borta.

– Bollen låg inte stilla vid straffen. Domaren avgör matchen, eftersom han inte var konsekvent i sina domslut, punkterar Patrik Johansson.

IFK flyttade upp, men i stället för att kvittera så kom i stället 1-3 efter 79 minuter. Inter fick en frispark, som prickades in av Gaby Flores, som därmed blev tvåmålsskytt. IFK flyttade efter målet upp i stort sett hela laget, i sin jakt efter nätkänning.

Men det blev inget mål. Dejan Lukanic skott i den 84:e minuten, som tippades över av den finska målvakten var den bästa chansen IFK hade.

– Jag är ändå inte speciellt orolig, avslutar Patrik Johansson.

Bäst i IFK var Marcus Nilsson, som slet kopiöst sedan han kommit in i stället för Patrik Larsson efter en halvtimme.

Sista träningsmatchen inför seriestarten går på söndag den 8/5 kl 14.00 hemma mot Ystads IF, som IFK besegrade med 1-0 nere i Ystad när lagen träningsmatchade tidigare i år.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: FC INTER ÅBO
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 1-3
Arena: Bulltoftafältet
Crowd: 0
Referee: –
Goal: 0-1 (42) Gaby Flores, 1-1 (43) Jörgen Svensson, 1-2 (64) Rikard Tiebero, 1-3 (79) Gaby Flores
Homewarning: Baskim Sopi, Johan Åkesson, Jonas Danielsson, Jonas Wirmola
Home sent of: –
Homempv: Marcus Nilsson
Awaympv: Gaby Flores
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Baskim Sopi
Jonas Wirmola
Glenn Holgersson

Eric Fischbein
Patrik Larsson
Jonas Danielsson

Jörgen Svensson
Henrik Nebrelius
Johan Åkesson
Hometeam Sub: Marcus Nilsson (Patrik Larsson 31)
Roger Nilsson (Johan Åkesson 60)
Dejan Lukanic (Anders Jemail 78)
Dennis Nilsson (Henrik Nebrelius 86)
Martin Alm
Kenneth Mattsson (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –