IFK Malmö förlorade mot finska Inter Åbo, mittenlag i den finska förstadivisionen. Inter vann inte helt rĂ€ttvist med 3-1 inför ett hundratal Ă„skĂ„dare. Matchen spelades pĂ„ en mindre bra grĂ€splan ute pĂ„ ett blĂ„sigt Bulltofta.

– Det var en dĂ„lig fotbollsmatch, sĂ€ger IFK Malmös trĂ€nare Patrik Johansson.

Det var en jÀmn första halvlek, med ett litet finsk övertag. Matchens första farliga chans hade IFK:s Baskim Sopi efter tio minuter, dÄ han sköt strax över. 3 minuter senare hade FC Inter sin första farliga chans, dÄ Glenn Holgersson fick rÀdda pÄ mÄllinjen efter en hörna. FC Inter, som hade kraftig medvind, kom lÀtt fram pÄ kanterna och det orsakade en del problem för IFK. Frederick Enaholo gjorde en fantastisk rÀddning nÀr han tippade över en vÀlslagen boll frÄn finlÀndarna efter 33 minuter.

I kraft av sitt fina kantspel skapade FC Inter en hel del hörnor och i den 42:e minuten fick de utdelning. En lÄng hörna nickades frÄn bakre delen av straffomrÄdet fram till en helt fristÄende Gaby Flores som enkelt nikade in 1-0 för FC Inter.

Det dröjde bara en minut innan Jörgen Svensson kvitterade. Henrik Nebrelius gjorde en fin löpning pÄ högerkanten och slog ett Ànnu finare inlÀgg. Framför mÄl höll sig Jörgen framme och bröstade bollen in i mÄl.

– Vi vinner för lite bollar. Vi Ă€r inte uppe pĂ„ den nivĂ„n vi ska va, fortsĂ€tter Patrik Johansson.

IFK började bra i den andra halvleken, dock utan att skapa nĂ„gra direkta mĂ„lchanser. FC Inter hade ingenting under den perioden, förutom ett skott över efter 55 minuter. Kallduschen för IFK kom efter 64 minuter dĂ„ Baskim drog ner en FC Inter spelare innanför straffomrĂ„det – med straff och varning som följd. Straffen satte Rikard Tiebero i mĂ„l, men Frederick var inte lĂ„ngt borta.

– Bollen lĂ„g inte stilla vid straffen. Domaren avgör matchen, eftersom han inte var konsekvent i sina domslut, punkterar Patrik Johansson.

IFK flyttade upp, men i stÀllet för att kvittera sÄ kom i stÀllet 1-3 efter 79 minuter. Inter fick en frispark, som prickades in av Gaby Flores, som dÀrmed blev tvÄmÄlsskytt. IFK flyttade efter mÄlet upp i stort sett hela laget, i sin jakt efter nÀtkÀnning.

Men det blev inget mÄl. Dejan Lukanic skott i den 84:e minuten, som tippades över av den finska mÄlvakten var den bÀsta chansen IFK hade.

– Jag Ă€r Ă€ndĂ„ inte speciellt orolig, avslutar Patrik Johansson.

BÀst i IFK var Marcus Nilsson, som slet kopiöst sedan han kommit in i stÀllet för Patrik Larsson efter en halvtimme.

Sista trÀningsmatchen inför seriestarten gÄr pÄ söndag den 8/5 kl 14.00 hemma mot Ystads IF, som IFK besegrade med 1-0 nere i Ystad nÀr lagen trÀningsmatchade tidigare i Är.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: FC INTER ÅBO
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 1-3
Arena: BulltoftafÀltet
Crowd: 0
Referee: –
Goal: 0-1 (42) Gaby Flores, 1-1 (43) Jörgen Svensson, 1-2 (64) Rikard Tiebero, 1-3 (79) Gaby Flores
Homewarning: Baskim Sopi, Johan Åkesson, Jonas Danielsson, Jonas Wirmola
Home sent of: –
Homempv: Marcus Nilsson
Awaympv: Gaby Flores
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Baskim Sopi
Jonas Wirmola
Glenn Holgersson

Eric Fischbein
Patrik Larsson
Jonas Danielsson

Jörgen Svensson
Henrik Nebrelius
Johan Åkesson
Hometeam Sub: Marcus Nilsson (Patrik Larsson 31)
Roger Nilsson (Johan Åkesson 60)
Dejan Lukanic (Anders Jemail 78)
Dennis Nilsson (Henrik Nebrelius 86)
Martin Alm
Kenneth Mattsson (mÄlvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –