Statusrapport inför matchen IFK Malmö – Ystads IF

IFK Malmö spelar på söndagen (8 april) sitt genrep inför Superettan-premiären mot Sylvia i Norrköping 16 april. Ystads IF står för motståndet på Stadions plan 7. Idrottsplatsen är med andra ord fortfarande inte spelklar.

Det är för övrigt andra gången IFK Malmö träningsspelar mot YIF i vår. Förra gången vann IFK med 1-0. Egentligen var det dock meningen att IFK skulle genrepa mot Luleå FF. Norrlänningarna är emellertid i akut ekonomisk kris och har ställt in alla resor som inte är absolut nödvändiga.

– Men Ystad är ett bra lag att möta. De står upp rejält och satsar för fullt, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Matchen känns viktig för IFK. Både resultat och spelkvalitet har varierat rejält under försäsongen. 1-3 förlusten mot finska Inter Åbo i onsdags tillhör bottennappen.

– Därför är det väsentligt att vi hittar vårt spel igen. Inte minst med tanke på självförtroendet, påpekar Patrik Johansson, som ändrar en del i startelvan.

Mittfältaren Eric Fischbein är förhindrad att spela av privata skäl. I hans ställe spelar Jimmi Olsson, som är tillbaka efter sin förkylning. Roger Nilsson ersätter Johan Åkesson i tremannaanfallet.

– Roger har sett väldigt pigg ut på träningarna och gjorde ett bra inhopp mot Inter Åbo, säger Patrik Johansson.

Patrik understryker samtidigt att det är väldigt små marginaler när det gäller laguttagningen.

– Truppen är jämn och dagsformen får avgöra, säger han.

Hela gänget är skadefritt och ingen är sjuk. Magnus Eriksson håller dock på att prova ut ny medicin för sin astma och avstår därför spel.

Startelvan: Frederick Enaholo – Anders Jemail, Baskim Sopi, Jonas Wirmola, Glenn Holgersson – Jimmi Olsson, Patrik Larsson, Jonas Danielsson – Henrik Nebrelius, Jörgen Svensson, Roger Nilsson.
Avbytare: Kenneth Mattsson (målvakt), Martin Alm, Dejan Lukanic, Marcus Nilsson, Dennis Nilsson, Johan Åkesson.