IFK Malmö spelade oavgjort i Superettan-premiären borta mot IF Sylvia. Matchen slutade inte helt rättvist 1-1, inför bara 639 åskådare på Bollspelaren i Norrköping.

– En poäng måste vi vara nöjda med. Men ser man på hela matchen ska vi inte vara nöjda, säger IFK Malmös anfallare Henrik Nebrelius efter matchen.

IFK inledde piggt och redan i den 8:e minuten var det dags. Henrik Nebrelius slog en boll till Roger Nilsson, som nickade in 1-0 till "di gule" Jublet steg snabbt på Glorias Sportsbar där ett 50-tal IFK:s supportrar hade samlats tillsammans med hemsidans utsände för att följa premiären på den digitala tv-kanalen SVT Syd.

IFK fortsatte att spela bra och skapade chans efter chans. Efter 20 minuter var 2-0 jättenära efter att IFK skjutit ett skott i ribban. Det var underhållande spel i början från båda lagen, men de verkade som om Sylvia hade lite premiärnerver.

Inte blev det bättre av att den giftiga forwarden Pär Andersson fick utgå efter 20 minuter, efter att fått en lättare sträckning i ljumsken.Det dröjde dock till den 37:e minuten innan Sylvia bytte in någon ny. Jimmi Olsson hade ett bra läge efter 23 minuter, men målvakten rusade ut i sista sekunden och lyckades rädda.

Sylvias bästa chans och egentliga enda riktiga chans i den första halvleken kom i den 38:e minuten då Jonas Wirmola fick rädda på mållinjen. IFK dominerade luftrummet i den första halvleken och spelade kontrollerat.

– Mycket nöjd, lite tamt i början men det lossande efter målet, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson i halvtid.

– Malmös ledning är rättvis, tacksam att det inte står 2-0, säger IF Sylvias tränare Stefan Hellberg i halvtid.

Matchbilden var den samma i början av den andra halvleken. Sylvia fick dock ett litet övertag, i och med medvinden, men de skapade inget. Det var i stället IFK, som fortsatte att skapa de farligaste målchanserna. Jörgen Svensson missade en bra chans i den 57:e minuten. Sylvias första farliga chans i den andra halvleken kom efter 74 minuter, då Enaholo tvingades tippa bollen över målet.

Minuten senare kom kallduschen för "di gule". Efter att ha spelat bra och kontrollerat matchen i 75 minuter så händer det som inte får hända. Lars Åkerberg stöttar in bollen till 1-1 efter en tilltrasslad situation.

Sylvia pressade på för ett segermål, samtidigt som IFK tappade spelet. Men det var trots allt IFK som var närmast ett segermål och borde vunnit. De hade de bästa målchanserna och det bästa spelet större delar av matchen. Om det är något som skulle vara oroande så är det den sista kvarten.

Hometeam: IF SYLVIA
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 1-1
Arena: Bollspelarens IP
Crowd: 639
Referee: Lars Kratz, Rättvik Per-Inge Nyberg, Säter, Hans Hellgren, Gävle
Goal: 0-1 (8) Roger Nilsson, 1-1 (75) Lars Åkerberg
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Georgios Karatanasis
Awaympv: Roger Nilsson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Jonas Wirmola
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Patrik Larsson
Jonas Danielsson

Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Roger Nilsson
Awayteam Sub: Johan Åkesson (Jörgen Svensson 75)
Eric Fischbein (Jimmi Olsson 87)
Magnus Eriksson (Roger Nilsson 90)
Martin Alm
Kenneth Mattsson (målvakt)