Statusrapport inför matchen IFK Malmö – Kalmar FF

På tisdagen är det bäddat för fotbollsfest på klassiska Malmö Idrottsplats. Pigga Superettannykomlingen IFK Malmö, som tagit sex poäng på de fem första omgångarna, tar emot obesegrade serieledaren Kalmar FF.

– Kalmar FF är ett mycket starkt lag. Men vi har ingen överdriven respekt för dom. Tvärtom känns det som om vi börjat växa in i Superettankostymen på allvar, säger IFK:s tränare Patrik Johansson.

Ett uttalande Patrik Johansson har fullt fog för. IFK Malmö parkerar på den övre tabellhalvan och kunde med minsta tur nosat på en plats i den absoluta toppen. Mot Sylvia i Norrköping kvitterade hemmalaget IFK:s ledning sent i matchen på sin enda riktiga målchans.

Mot Café Opera hemma ledde IFK med 2-1 en dryg kvart före slutet utan att få någon poäng. Café Opera avgjorde i den 86:e minuten.

Mot GAIS på Gamla Ullevi ledde IFK med 1-0 vid ordinarie speltids slut. När fyra sekunder återstod av domarens fem tilläggsminuter kvitterade Gais.

Mot Mjällby borta blev det i princip samma visa. IFK ledde med 1-0, men hemmalaget kvitterade med halvannan minut kvar av fyra tilläggsminuter.

– Vi vann trots allt mot Västerås hemma och känner ingen panik över de tappade poängen i de andra matcherna. Men det är klart att vi gärna får ha lite mer flyt nu.

Det är viktigt för oss att kunna ta ytterligare ett steg och punktera matcher som vi leder, säger Patrik Johansson och påminner om att IFK faktiskt besegrade Kalmar FF med 2-0 borta i en tidig träningsmatch i våras.

Optimism i det gula lägret, således. Inte ens skador på tre man tycks oroa Patrik Johansson nämnvärt. Patrik Larsson, Jonas Danielsson och Jimmi Olsson har samtliga ljumsbesvär och kan inte spela mot Kalmar FF.

I gengäld gör Jonas Wirmola comeback, helt återställd från den revbensskada som förhindrat spel i de två senaste omgångarna.

– Men vi har en bra bredd i truppen. Konkurrensen är stentuff och det är inte lätt att plocka ut en startelva även när som nu tre man är borta, konstaterar Patrik Johansson.

Han påpekar också:
– Det verkar vara ett bra "sug" kring den här matchen. Många pratar om den, till och med i min hemstad Landskrona. Så det ska bli mycket stimulerande.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Frederick Enaholo

Anders Jemail
Jonas Wirmola
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Eric Fischbein
Marcus Nilsson

Henrik Nebrelius (lagkapten)
Jörgen Svensson
Jens Nordström

Avbytare:

Kenneth Mattsson (målvakt)
Roger Nilsson
Magnus Eriksson
Baskim Sopi
Dejan Lukanic

KALMAR FF (4-4-2)

Petter Wastå

Niklas Kaldner
Christian Nilsson
Dennis Nilsson
Joakim Lantz

Daniel Mobaeck
Christer Persson
Lasse Johansson
Håkan Lindqvist

Fredrik Gärdeman
Lucas Nilsson

Avbytare:

Göran Bexell
Jonas Gunnarsson
Daniel Johansson
Henrik Rydström
Damir Spahic