Bertils krönika: "Inför Enköping"

Matchen mot Västra Frölunda blev precis så spännande in i det sista som vi hade hoppats att det inte skulle bli. Västra Frölunda var ett duktigt lag men nog var vi lite bättre och med turen på vår sida hade det blivit fler mål. Hade sedan domaren varit uppmärksam skulle vi ha haft en straff. Det finns bildbevis på det i Michaels reportage. Hade det hänt på andra sidan målet skulle linjemannen, förlåt den assisterande domaren kunnat ändra beslutet till straff. Å andra sidan hade spelaren inte dragit omkull Jörgen på den sidan inför den assisterande domaren.

Nu är det dags för Enköping SK. En traditionsrik klubb som startade sin verksamhet redan 1914. Mycket mer går inte att utläsa ur deras hemsida. Enköping vann över Umeå borta men förlorade dessförinnan mot Assyriska hemma. Förra säsongen var man uppe och nosade på kvalplats vid flera tillfällen. Supportrarna räknar med att Enköping skall vara ett topplag i år också. Laget har visat att man är bättre på bortaplan än hemma. På hemmaplan har de en vinst en oavgjord och två förluster. IFK är faktiskt fortfarande obesegrade på bortaplan , en tradition som vi inte skall bryta på lördag!

Varje match framöver är 6-poängsmatcher efter som alla lag jagar varandra. En seger eller förlust kan betyda toppkänning eller bottenkänning. Enköping har i dag häng på toppen. Vinner vi med två mål passerar vi Enköping. Skulle vi förlora är vi 6 poäng efter.

Enköping kallar sig Sveriges närmaste stad på grund av att man inom ca 12 mils radie har fler andra städer än någon annan stad! Det är inte dåligt. En av de nära städerna är dessutom Stockholm! Mest berömd är Enköping för en uppfinnare J.P. Johansson, som är skaparen av bland annat skiftnyckeln, som fortfarande tillverkas i Enköping. Enköping har en vänort i den danska byen Ölstykke, som har ett bra fotbollslag, som vi minns från flera träningsmatcher. Enköping hade varit värt en resa men arbetstiden tillåter det inte. Där finns säkert mycket spännande som inte framgår av en hemsida utan måste upplevas.

Vi hoppas nu att vårt kämpastarka lag även skall klara av Enköping så att vi får till stånd en folkfest mot Brage. Laget som vi kvalade mot 1956 tror jag att det var.

Lycka till på lördag.