Historien upprepade sig nÀr IFK Malmö Äterigen spelade 2-2 mot IK Brage. Senast lagen möttes slutade matchen just 2-2. Det var den 6:e juni 1956 och dÄ gÀllde matchen som spelades pÄ Malmö IP kval till Allsvenskan. Den gÄngen utbröt glÀdjescener efter matchen för att IFK Malmö klarat oavgjort och dÀrmed kvalificerat sig för Allsvenskan. I dag var det andra miner efter matchen.

– Jag Ă€r mycket besviken, det Ă€r den sĂ€msta matchen som vi har gjort i Ă„r, dundrar IFK Malmös trĂ€nare Patrik Johansson, som Ă€ndĂ„ tyckte att sitt lag borde vunnit trots att de inte var förtjĂ€nta av det.

Brage saknade sin ordinarie mÄlvakt Daniel Brandt, som var febersjuk. Gerhard Andersson fick hoppa in i stÀllet. Jimmy Rajala i anfallet var avstÀngd, sÄ trÀnare Sergej Prigoda hade all anledning att vara nöjd:

– Jag Ă€r mycket nöjd med hela lagets insats. Starkt att komma tillbaka efter förnedringen mot UmeĂ„ (0-5) senast, samtidigt saknade vi en del spelare.

IFK Malmö började absolut piggast, men det var ÀndÄ Brage som tillÀts ta ledningen efter att Johan Norell slagit en bicykleta efter tre minuter. TvÄ minuter senare försöker sig IFK:s Jörgen Svensson pÄ en repris, men Brage-mÄlvakten Gerhard Andersson rÀddar. Efter tio minuter sÄ har "di gule"en ny chans, dÄ Martin Alm skjuter ett skott som rÀddas vid ena stolproten av en Brage-försvare. Kvitteringen kom efter 14 minuter dÄ Jimmi Olsson nickade in bollen, efter ett snyggt inlÀgg av Anders Jemail.

26 minuter hade gÄtt dÄ Glenn Holgersson hade en frispark strax utanför. Brages Gary McSheffrey nickade strax över efter 33 minuter. Efter 37 minuter sprang sig Magnus Erikson och Jörgen Svensson fria med mÄlvakten. Magnus drar i vÀg ett skott som gÄr rÀtt i hÀnderna pÄ mÄlvakten, i stÀllet för att passa till Jörgen Svensson som stod i en bÀttre skottposition.

– Vi hade ett katastrofalt passningsspel, suckar Patrik Johansson.

– Det var inget ordnat spel, utan det var rena hawaifotbollen med spel fram och tillbaka, det Ă€r inget som en trĂ€nare gillar, muttrar IFK-trĂ€naren

BÄda lagen lÄg sedan pÄ för ett segermÄl. Efter 63 minuter slÄr Magnus Eriksson en passning till en fri Henrik Nebrelius, som drar pÄ ett alldeles för hÄrt skott som seglar sig högt över mÄlet. Jörgen Svensson drar pÄ ett skott som rÀddas av mÄlvakten efter 87 minuter. PÄ övertid slÄr Henrik Nebrelius ett inlÀgg till Roger Nilsson, som skjuter strax utanför. Det var en missarnas match dÀr det borde blivit betydligt fler mÄl och framförallt dÄ för hemmalaget IFK Malmö som hade en 10-12 chanser.

– Vi hade inget folk i straffomrĂ„det och hade inte tillrĂ€cklig kyla i avsluten. Vi var ocksĂ„ sĂ€mre defensivt Ă€n vanligt och slĂ€pper in tvĂ„ mĂ„l, poĂ€ngterar Patrik Johansson.

Statistiken talar dÄ ocksÄ sitt tydliga sprÄk: 12-4 i skott pÄ mÄl till IFK och totalt 17-8 i skott Àven om Sergej Prigoda i Brage hade en liten annan syn pÄ matchen.

– SpelmĂ€ssigt var vi det bĂ€sta laget, men jag tycke Ă€ndĂ„ att resultatet var rĂ€ttvist om man ser till chanserna.

BÀst i IFK var trots allt Jörgen Svensson, som hela tiden kÀmpade pÄ i anfallet.BÀst i Brage var mÄlskytten Johan Norell.

– Han hade bra intiativ och vĂ„gade utmanna, samtidigt som han gjorde vĂ„rt första mĂ„l, pĂ„pekade Sergej Prigoda och tilĂ€gger:

– Thomas Vesterinen var ocksĂ„ bra, han oroade hela tiden IFK-försvaret.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: IK BRAGE
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 2-2
Arena: Malmö IP
Crowd: 1129
Referee: Jonas Hagberg, Kristinehamn, Tomas Åberg, Örebro, Mirce Popovski, Göteborg
Goal: 0-1 (3) Johan Norell, 1-1 (14) Jimmi Olsson, 1-2 (52) SjÀlvmÄl, 2-2 (53) SjÀlvmÄl
Homewarning: Jonas Wirmola
Home sent of: –
Homempv: Jörgen Svensson
Awaympv: Johan Norell
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Jonas Wirmola
Glenn Holgersson

Jens Nordström
Eric Fischbein
Jimmi Olsson

Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Patrik Larsson (Glenn Holgersson 46)
Roger Nilsson (Jens Nordström 72)
Johan Åkesson (Magnus Eriksson 82)
Baskim Sopi
Kenneth Mattsson (mÄlvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –