IFK Malmö gjorde sin sämsta match både poäng och målmässigt och förlorade med hela 4-0 mot Assyriska Föreningen. Ett Assyriska som för dagen var både bättre och effektivare än Malmökamraterna.

– Största skillnaden är kvalitén den sista tredjedelen av matchen, vi var bra med till 2-0, poängterar IFK Malmös tränar Patrik Johansson.

Assyriskas tränare Peter Antoine var så klart mycket belåten efter matchen:
– Jag är mycket nöjd, även om vi var för nonchalanta och långsamma ibland.

Assyriska började bäst och dominerade också de första 20 minuterna, ledningen kom efter 16 minuter då Samuel Ayorinde dundrade in bollen efter det att Frederik Enaholo tvingats lämna retur på ett inlägg. IFK kom mer och mer in i matchen och den stod och vägde när IFK fick sin bästa chans efter 40 minuter. Eric Fischbein får öppet mål, men bollen studsar fel på hans ben och Eric får inte iväg något skott.

IFK förlorade får många andrabollar och närkamper, det kom Assyriska till att utnyttja i den andra halvleken. Anfallsspel och passningsspel var mindre bra för "di gule".

– Vi hade svårt att komma till avslut och de få gånger vi gjorde det blev avsluten för dåliga, berättar Patrik Johansson.

I andra halvlek fortsatte matchen att väga mellan lagen, tills Assyriska sköt i stolpen efter 67 minuter. Assyriska kom mer och mer upp på kontringar. Efter 72 minuter ger också detta utdelning. Malmömålvakten Frederick Enaholo räddar ett friläge, returen går till Johan Flobecker som sedan vidarebefodrar bollen till Raby Youssef som enkelt petar in bollen.

IFK gör ett sista desperat försök i och med att man tar ut Glenn Holgersson och sätter in Baskim Sopi på topp. Detta lyckas inget vidare.

Efter 76 minuter springer sig Assyriskas Jonas Nygren fri, men Enaholo räddar. 3-0 kommer efter 77 minuter från Jonas Nygren och vi låter IFK-tränaren Patrik Johansson berätta om målet:
– Vi förlorade bollen vid deras hörnflagga. Vi låter dem sedan springa igenom hela planen och till slut slå in bollen, suckar Patrik Johansson.

Efter 87 minuter får Assyriska en ny chans. En frispark tvingar Frederick Enaholo att tippa till hörna. Den påföljande hörnan resulterar i ett skott i stolpen från Assyriska.

Jonas Nygren får avsluta Assyriskas målskytte och sätter 4-0 i matchens sista sekunder.

Assyriska vann mycket rättvist och man var det mer taggade laget. 9-2 i skott på mål talar sitt tydliga språk.

– Det var en stark laginsats, vi vann många närkamper, påpekar Peter Antoine.

Bäst i IFK var Eric Fischbein som gjorde en ganska bra insats på mittfältet. Johan Flobecker får anses vara bästa lirare i Assyriska.

– Nu får vi glömma denna matchen och komma igen mot Umeå, avslutar Patrik Johansson.

Hometeam: ASSYRISKA FÖRENINGEN
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 4-0
Arena: Bårsta IP
Crowd: 1410
Referee: Sten Johanzon, Finspång, Tomas Lundgren, Upplands Väsby, Erik Bergsten, Järfälla
Goal: 1-0 (16) Samuel Ayorinde, 2-0 (72) Raby Yousef, 3-0 (77) Jonas Nygren, 4-0 (90) Jonas Nygren
Homewarning: Jonas Nygren
Home sent of: –
Homempv: Johan Flobecker
Awaympv: Eric Fischbein
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Jonas Wirmola
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Eric Fischbein
Jimmi Olsson

Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Jens Nordström
Awayteam Sub: Baskim Sopi (Glenn Holgersson 74)
Patrik Larsson (Jörgen Svensson 80)
Roger Nilsson (Henrik Nebrelius 80)
Dejan Lukanic
Kenneth Mattsson (målvakt)