Ombytta roller när Malmökamraterna vann

Förra omgången förlorade IFK Malmö med 4-0 borta mot Assyriska, samtidigt som dagens motståndare Umeå FC besegrade Motala AIF med hela 5-0. I dag var det ombytta roller när IFK slog Umeå FC rättvist med 2-0. Umeås tränare var såklart besviken, eftersom laget inte bjöd upp till något motstånd.

– Malmö vinner rättvist, det är inget att orda om, säger en oerhört besviken Anders Attefjord till ifkmalmo.com.

Kanariefåglarnas tränare Patrik Johansson var för en gångs skull nöjd resultatmässigt och var lättad efter matchen:
– Vi får matchen dit vi vill ha den och kontrollerar den från början till slut.

Matchen började trevande, även om "di gule" tog kommandot från början Ett par fina dribblingar av Magnus Eriksson efter 27 minuter resulterade i ett ypperligt läge, men skottet går på tok för snett. IFK oroade Umeås försvar vid ett flertal tillfällen i matchen, men när man väl kom in i straffområdet så rann chanserna för det mesta ut i sanden även om det idag såg giftigare ut än på länge.

– Vi hade bättre tålamod i anfallsspelet, vi borde dock skapat fler klara målchanser. Avsluten innanför straffområdet var dock fortfarande för tveksamma, liksom inläggen, poängterar Patrik, som tyckte att Umeås tränare borde vara nöjd med lagets försvarsspel.

– Vi kom inte upp i den standarden vi haft de senaste matcherna, dock är jag oerhört nöjd med Erik Sandvärn i försvaret, säger Anders Attefjord.

1-0 kom efter 36 minuter. Ett snyggt inlägg från Eric Fischbein landar hos Jörgen Svensson, som bredsidar in bollen. Efter 43 minuter får Umeå sin enda chans i matchen efter oro i IFK-försvaret, vilket resulterar i att Malmömålvakten Frederick Enaholo tvingas till en mirakulös räddning när han nästan enda uppe vid ribban tippar bollen över.

Andra halvlek dominerades totalt av IFK och man hade långa stunder en hård press mot Umeåmålet. Efter 63 minuter slår matchens gigant, Eric Fischbein på nytt ett snyggt inlägg som så småningom hamnar hos Patrik Larsson, som slår in 2-0.

– Eric Fischbein har hittat sin roll som central mittfältare, där han också verkligen trivs. Platsen var från början vikt åt Patrik Larsson, men nu blev det i stället Eric där, förklarar Patrik.

David Lindgren hos Umeåiterna tvingades utgå efter 67 minuter efter att ha skadat sig. Pressen fortsätter från Malmös sida, efter 75 minuter tvingades Umeåmålvakten Petter Augustsson tippa bollen över målet efter ett farligt skott. Umeåmålvakten som för övrigt firade sin 21-årsdag, kunde haft en roligare dag även om han på inget sätt kan lastas för målen. Målen tillkom efter några snygga anfallskombinationer från IFK:s sida.

Försvaret gjorde en stark insats i IFK Malmö, liksom mittfältet.

– Backlinjen redde ut de kontringsmöjligheter vi fick emot oss, säger Patrik och fortsätter:
– Tycker att mittfältarna var i den positionen som vi vill ha dem. Patrik Larsson gjorde sin bästa match i år, avslutar han.

Nu väntar serieuppehåll till den 8/7, då IFK tar emot Motala AIF. Den 3/7 väntar mindre kvalificerat motstånd, då Interamerica står för motståndet i MM, en match som Patrik troligtvis kommer använda sig av de spelarna som inte fått spela så mycket.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: UMEÅ FC
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 2-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 802
Referee: Miro Ukalovic, Hisings Kärra, Glenn Nicklasson, Uddevalla, Peter Martinsson, Bunkeflostrand
Goal: 1-0 (36) Jörgen Svensson, 2-0 (63) Patrik Larsson
Homewarning: Eric Fischbein
Home sent of: –
Homempv: Eric Fischbein
Awaympv: Erik Sandvärn
Hometeam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Jonas Wirmola
Glenn Holgersson

Patrik Larsson
Eric Fischbein
Jimmi Olsson

Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Johan Åkesson (Henrik Nebrelius 77)
Marcus Nilsson (Magnus Eriksson 83)
Roger Nilsson
Dejan Lukanic
Kenneth Mattsson (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –