Skrällseger mot Gefle

IFK Malmös första bortaseger i superettan kom efter 14 omgångar. Segern var på mer än ett sätt speciell, det var också första tävlingsmatchen någonsin mot Gefle. Matchen vann IFK med 2-1, men det var en jämn tillställning.

– Vi kände inför matchen att vi hade ett bra utgångsläge, två raka segrar och så var Gefle favorit, så vi fick arbetsro och kunde slå ur underläge, säger en nöjd Patrik Johansson, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com efter matchen.

Båda lagen började bra och det var tufft från första början. Matchens första chans kom efter fem minuter. IFK:s Henrik Nebrelius slår ett skott rakt på Gefles målvakt, som släpper retur till en försvarare som sedan tvingas rensa till hörna.

Magnus Eriksson var pigg och efter 24 minuter skjuter han ett reflexskott, som Gefle målvakten Mathias Hugosson tappar till hörna.

Strax därefter kom Gefles första målchans, då Daniel Bernhardsson hade en bra nick, bollen träffar dock en IFK-försvarare och går till hörna.

1-0 till IFK kom i den 37:e minuten, Anders Jemail slår ett bra inlägg till Patrik Larsson, som säkert nickar in bollen.

Glädjen blev dock inte långvarig för "di Gule" utan redan två minuter kom kvitteringen, efter det att bollen gått kryss-ribba-in. Jörgen Örbrink signeras för målet.

Men den gula glädjen kom strax tillbaka, då IFK fyra minuter senare åter tog ledningen. Magnus Eriksson slår ett långt inlägg och vem är inte där och petar in bollen, jo Patrik Larsson som gör sitt andra mål.

– Vi får ingen press i första, vi låter dem vända och har ingen spets på anfallsspelet, poängterar Gefle-tränaren Per Olsson.

Halvtidsresultatet var synnerligen rättvist. IFK var bättre på mittfältet och man var vassare i anfallet. De fasta situationerna var dock Gefle snäppet vassare på.

– Vi gjorde en bra första halvlek, Gefle hade ingen spets på mittfältet, säger Patrik Johansson.

I paus tvingas Gefles skyttekung, Johan Berg utgå.
– Vi tror det var dubbla lårkakor, förklarar Gefles tränare Per Olsson.

– Vi är lite försiktiga i andra halvlek, då Gefle lyckades få spets på mittfältet, fortsätter Patrik.

IFK:s första chans och egentligen den enda chansen för IFK i den andra halvleken kom efter 60 minuter. Eric Fischbein skjuter ett bra skott och Gefle-målvakten gör en bra räddning, returen rensar Gefle-försvaret till hörna.

– Det lyckades inte riktig idag, vi varken lyckosamma i avsluten eller med inläggen, påpekar Gefle-tränaren.

Gefle pressen avtar en stund, men kommer tillbaka med 10 minuter kvar av matchen. Efter 88 minuter har Gefle en ruskigt bra nick utanför.

– Vi har ett bra som kan slå vilket lag som helst, när vi är som bäst. Det är ingen tillfällighet att Gefle finns i toppen, de spelar distinkt och koncentrerat, avslutar Patrik Johansson.

Nu vänter två raka derbymatcher mot Landskrona BoIS (22/7 och 29/7). Håller IFK:s fina form i sig så kan det bli två riktigt trevliga matcher.

Hometeam: GEFLE IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 1-2
Scorefull: 1-2
Arena: Strömvallen
Crowd: 2260
Referee: Johnny Lundbäck, Karlstad, Tomas Åberg, Örebro, Mathias Klasenius, Örebro
Goal: 0-1 (37) Patrik Larsson, 1-1 (39) Jens Örbrink, 1-2 (43) Patrik Larsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Johannes Ericsson
Awaympv: Magnus Eriksson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Awayteam Sub: Jens Nordström (Magnus Eriksson 75)
Jonas Danielsson (Eric Fischbein 81)
Roger Nilsson (Jörgen Svensson 90)
Dejan Lukanic
Kenneth Mattsson (målvakt)