Statusrapport inför returmatchen mot FC Café Opera

1-4 hemma mot Sylvia i söndags var en rejäl väckarklocka för IFK Malmö, som efter tolv poäng på de sista fem matcherna före mötet med Sylvia så smått hade börjat blicka uppåt i Superettans tabell.

– Inställningen. Det var den det var fel på och det ska vi ändra på snarast, tycker IFK-tränaren Patrik Johansson, som närmast är tacksam över att det bara är tre dagars mellanrum till nästa match.

Snabb chans till revansch, med andra ord. Redan på onsdagen möter IFK Malmö Cafè Opera på Stockholms stadion. En nog så tuff uppgift. Café Opera var nämligen före Landskrona och Sylvia det enda lag som besegrat IFK Malmö på Malmö Idrottsplats. Detta med 3-2 i seriens andra omgång, i en match som IFK ledde relativt kort före full tid.

– Men det är historia. Nu är det helt andra förutsättningar, konstaterar Patrik Johansson.

Som emellertid från och med får klara sig utan försvarsresen Jonas Wirmola. Denne inleder i dagarna sin pilotutbildning i Stockholm och är, helt enligt kontraktet parterna emellan, inte aktuell för mer spel i den gula tröjan.

Detta om inget oförutsett skulle hända, vill säga. I sådana fall är Jonas Wirmola disponibel för tillfälliga inhopp. Till onsdagens match är i gengäld Martin Alm tillbaka. Martin Alm, som varit närmast sensationellt bra i sin mittbacksroll, och tidigt spräckte det på förhand till synes givna mittbacksparet Jonas Wirmola/Baskim Sopi.

Mot Cafè Opera blir det således Martin Alm/Baskim Sopi från start. Kanske ett gott omen. Med mittlåset Alm/Sopi på plan är faktiskt IFK Malmö obesegrat i Superettan 2001.

På skadefronten intet nytt. Marcus Nilsson och Dennis Nilsson är fortfarande (långtids-) skadade. Ingen spelare är avstängd, om man teoretiskt bortser från Jonas Wirmola.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Henrik Nebrelius (lagkapten)
Jörgen Svensson
Jens Nordström

Avbytare:

Kenneth Mattsson (målvakt)
Roger Nilsson
Johan Åkesson
Magnus Eriksson
Jonas Danielsson

FC Café Opera – Spelartrupp:

1. Kristoffer Björklund (mv)
22. Alexander Valentini (mv)

2. Andreas Öhman
3. Filip Bergman
5. Daniel Arnefjord
6. Magnus Olsson
14. Per Neding

7. Niklas Sandberg
8. Kaj Eskelinen
12. Conny Liljeqvist
15. Stefan Fältén
17. Mattias Johansson

9. Goran Nikolajev
18. Jerry Månsson
19. Anders Lifbom
20. Erik Sundin